piektdiena, 2012. gada 31. augusts

Jauniešu filmas

Nezinu kā citi iedala tās filmu kategorijas, bet es jauniešu filmas uzskatu par tādām, kurā aktieri tēlo jauniešus, pusaudžus un norisinās tēmas, kas saistītas par jauniešu dzīvi, skolu, ballītēm, kautiņiem, alkoholu, narkotikām, attiecībām un citām problēmām. Aktieri, kuri nemaz pēc vecuma nav jaunieši tēlo tādus un viņiem tas diezgan labi padodas. Esmu skatījies gan jauniešu filmas, gan seriālus. Seriālos ir interesanti tas, ka stāsts tik ātri nebeidzās kā arī visas situācijas tiek aprakstītas detalizētāk. Vienozīmīgi jebkuram stāstam un filmu žanram ir jābūt drāmai, lai varētu izbaudīt sižetu, kurš brīžiem liekās tik reāls un nesamākslots.

Varu minēt šādus jauniešu seriālus kā The o.c, Skins, The secret circle, Veronica mars, Kyle xy, greek. Noteikti ieteiktu noskatīties Skins un the o.c, idejiski šie seriāli ir diezgan līdzīgi par līdzīgām tēmām, attiecības, neatļautu vielu lietošana, problēmas. Skins seriāls piesaista ar savu vienkāršumu un brutalitāti, bez kaut kādiem liekiem samākslojumiem.

Jauniešu filmas, kuras uzskatu, ka ir pietiekami labas varētu būt šādas - Все умрут,а я останусь, Kidulthood, Lilja 4-ever, thirteen, bully, galerianki, Mēs zoo stacijas bērni. Filma mēs zoo stacijas bērni ir viena no pēdējām, kuru skatījos un varu teikt, ka sižets tiešām ir labs, kurš ir balstīts uz patiesiem notikumiem un veltīts konkrētiem cilvēkiem. Tēma mēs zoo stacijas bērni ir pavisam populāra un tā ir par narkotikām jeb atkarību kā tādu. Cilvēki vienreiz pamēģina un ir grūti pēc tam pateikt nē. Protams, arī tādas filmas kā kidulthood un thirteen ir diezgan labas un patiesībā vecas. Stāsts ir 100% par jauniešu attiecībām ik dienas dzīvi, ballītēm, seksu, alkoholu un narkotikām. Pēdējā jauniešu filma jeb seriāls, kuru skatījos bija the secret circle, kur stāsts bija par raganām un burvjiem, lai arī izklausās, ka stāsts varētu būt diezgan vecmodīgs, gribu teikt, ka gluži pretēji, stāsts bija diezgan moderns, kurā spēlēja arī zināmi aktieri. Sezona, gan ir tikai viena, kura pabeigta tika 2012. gadā. Taču vēl var cerēt, ka 2013. gadā parādīsies arī otrā sezona, būtu interesanti paskatīties, jo pirmā sezona varētu būt pēdējā, taču derētu vēl turpinājums.

Nesen vēl skatījos tādu seriālu kā the inbetweeners un sugar rush. Piemēram, the inbetweeners ir stāsts par jauniešiem jeb četriem draugiem, kuriem patīk izklaidēties, taču nav no tiem populārākajiem. Viņi vienmēr savāra visādas problēmas un kopumā filma ar jautru sižetu. Taču sugar rush jau ir nedaudz nopietnāks stāsts par lezbietēm. Konkrētāk ir viena lezbiete, kura vēlās izveidot attiecības un kopumā, tad stāsts ir arī par to. Savā ziņā tāds dramatisks stāsts arī ar skumjiem brīžiem.

Skatoties jauniešu filmas, tās ļauj atkal atcerēties savus jaunības gadus un liek pasmaidīt par to visu, kas bijis.

Filmas par jauniešiem



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru