piektdiena, 2009. gada 20. novembris

Vingrojumi visām muskuļu grupām

Ir viss dažādākie vingrojumi dažādām muskuļu grupām, taču nav tā ka kāds būtu labāks vai sliktāks. Visi ir vienādi labi, vienīgais, kas būtu jāievēro, ka vajadzētu šos vingrojumus mainīt. Lai nav tā, ka Jūs savus muskuļus trenējat vienveidīgi, kā arī vienveidīgi trenējot ir vienāda slodze un tas nav labākais variants.

Visi vingrojumi iedalās dažādās kategorijās. Muguras vingrojumi,vēdera vingrojumi, bicepsu, tricepsu un kāju vingrojumi.Visām šīm vingrojumu kategorijām ir daudz un dažādi vingrojumu veidi, kas palīdzēs Jūs uzturēt formā. Taču ar vingrošanu nekad nevajadzētu pārspīlēt, jo ir jāļauj lai muskuļi arī atpūšas. Nav ieteicams, dienu pēc dienas vingrot. Protams, ja Jūs vēlaties nomest svaru, tad vingrošana ir nepieciešama katru dienu. Bet pēc vingrošanas , tad nav ieteicams ēst. Jo ja Jūs ēdīsiet pēc vingrošanas, tas liks masai atkal pieaugt un nebūs nekāda rezultāta.

Toties, tie, kas vingro, lai uzturētu sevi labā formā, un nodarbojas ar lielu slodzi. Tiem, vajadzētu vingrot ne biežāk, kā ik pēc piecām dienām. Kā jau iepriekš minēju, ir jāļauj muskuļiem atpūsties pretējā gadījumā viņi degradēsies un rezultāts būs pilnīgi nekāds.

Vingrojot, var arī iegūt traumas, ja pārspīlē ar vingrojumu izpildi jeb izpildes laiku. Tas vairāk attiecas uz tiem, kas dodas vingrot uz sporta zālēm, celt svarus un utt.
Jāatceras tas, ka pirms vingrošanas vienmēr ir jāiesildās, tā var izvairīties no muskuļu traumām. Jo jebkura iegūtā muskuļu trauma var izraisīt smagus sarežģījumus. Ja vingrojumu laikā sastiepj muskuļus, tad ir ieteicams lietot medikamentus, kas paredzēti tādiem gadījumiem. Parasti tās ir kaut kādas ziedes, ko smērē uz sastiepuma.

Vislielākās muskuļu grupas ir mugura, krūtis un kājas. Galvenokārt lielākā daļa treniņu ir jāvelta tieši šīm muskuļu grupām. Pie mazajām muskuļu grupām skaitās bicepsi, tricepsi un pleci. Mazos muskuļus nav tik svarīgi trenēt atsevišķi, jo trenējot lielās grupas muskuļus, trenējās arī mazās grupas muskuļi.

Jāpievērš liela uzmanība muskuļu slodzei, jo ar slodzi nav ieteicams pārspīlēt. Bez iesildīšanās nebūtu ieteicams celt lielus svarus, jo visticamāk šādā veidā Jūs gūsiet muskuļu traumas.

Lasīt tālāk par Muskuļu trenēšana mājās

Ja ir muguras sāpes, tad Jums var palīdzēt vingrojumi muguras sāpēm, kuri ir specializēti tieši uz muguras muskuļiem. Kad es traumēju nedaudz muguru nokrītot no kvadrocikla, es pāris mēnešus intensīvi trenēju muguras muskuļus un muguras sāpes pārgāja. Vingrojumi muguras sāpēm ir dažādi, bet man patīk pievilkšanās pie stieņa, kad rokas pievelkoties atrodas aiz muguras.

Kā trenēt muguras muskuļus?

Kā trenēt krūšu muskuļus?

Treniņš kāju muskuļiem

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru