svētdiena, 2012. gada 4. novembris

Muguras muskuļi un vingrojumi muguras muskuļiem

Muguras muskuļi un to atslābinošās pozas:
1. Guļus uz muguras kājas paceļ un saliec 90 grādu leņķī, lai būtu vienkāršāk var izmantot kādu paaugstinājumu vai krēslu uz kā kājas novietot, lai tās nebūtu jātur gaisā 90 grādu leņķī. Tālākās darbības ir sekojošas, ieelpo caur degunu pilnu elpu, lai vēders piepūšas, izelpo caur muti. Lēnām un mierīgi elpojot, šādu procesu turpina 10 līdz 15 minūtes, cenšoties pilnībā atslābināties.

2. Guļot uz muguras kājas ir jāsaliec ceļos, zem ceļu locītavām var novietot kādu paaugstinājumu, vēlams mīkstu priekšmetu, kurš arī spēj noturēt kāju smagumu. Tādā pozā guļ 10 līdz 15 minūtes mierīgi elpojot un atslābinot ķermeni.


Muguras muskuļu stiepjošie un nostiprinošie vingrojumi:

1. Apguļās uz muguras, rokas un kājas izstieptas taisni, rokas atrodas izstieptas aiz galvas. Muguras daļa atrodas novietojumā pret grīdu. Tālāk seko stiepšanās

2. Guļot uz muguras, pārmaiņus pievelk vienu celi sev klāt pie vēdera un otru celi. Pievelkot vienu kāju, otra kāja jātur pilnībā taisna.

3. Guļot uz muguras, abi kāju ceļi ir jāpievelk sev klāt pie muguras. Pēc tam ieņem lēnām sākuma pozīciju.

Principā jau ir daudz un dažādi vingrinājumi priekš muguras muskuļiem un to nostiprināšanas, šie konkrētie ir ārstnieciskie vingrinājumi. Protams, var nodarboties arī ar tādiem vingrojumiem, kā svaru stieņa celšana pietupjoties un ceļoties kājās ar taisnu muguru. Taču šie vingrinājumi visi ir samērā bīstami un jāizpilda diezgan uzmanīgi, lai nesavainotu muguru, jo to izdarīt ir ļoti vienkārši, ja uzreiz sāksiet ar lielu smagumu vai vingrinājums tiks izpildīts tehniski nepareizi, vai arī pārāk strauji.

Vēdera muskuļi un to trenēšana

Kāju muskuļu trenēšana

Krūšu muskuļu trenēšana

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru