trešdiena, 2012. gada 21. novembris

Skype vēsture ir pieejama uz cietā diska

Skype, manuprāt, lieto daudzi cilvēki, taču noteikti, ka daudzi iedomājās, ka viņu sarakstēm neviens netiek klāt, taču tas varētu būt maldīgs priekšstats. Gadījumā, ja kāds tiek pie Jūsu datora, kaut vai ar citu lietotāja vārdu, viņam ir iespēja tikt pie Jūsu skype vēstures failiem, ja Jūs tos neesat izdzēsuši. Sie skype vēstures faili ir kā hidden (paslēpti), tādēļ iespējams nemaz neziniet par to eksistenci. Kur tad īsti glabājās skype vēstures faili?

C:\Users\Username\AppData\Roaming\Skype\nick\chatsync


Lūk šājā mapītē ir vesels lērums ar Jūsu skype vēstures datiem. Protams, viņi nav pieejami tik brīvai lasīšanai, it kā tie ir kodēti, taču nav ne jausmas, kas tas par kodējumu, ja es varu izlasīt visu tās saturu, iedziļinoties starp rindām.

skype vēsture

Kā jau redzams pievienotajā failā, teksts tiek atspoguļots bez garumzīmēm un mīkstinājumu zīmēm. Taču, tā nav problēma, lai izlasītu un sapratu, kas tur ir rakstīts. Vēl bez visas sarakstes informācijas, protams, vēl var redzēt kādi lietotāji sarakstās, kurā datumā.


Gribēju ar visu šo pateikt, ka nepietiek tikai ar to, ka nospiežat skype programmā pogu dzēst vēsturi, viņa tikai tiek izdzēsta teorētiski, programmā, tiešām tā vairs netiek atspoguļota, bet reāli uz cietā diska viņa ir pieejama. Tādēļ, lai pilnībā atbrīvotos, no nevēlamas sarakstes, Jums noteikti vajadzētu izdzēst atbilstošos skype vēstures failus, ar paplašinājumu .dat

Tagad vajag nolādēt skype jaunāko versiju, lai vispār varētu ielogoties, jo viņi šobrīd rāda sarakstes augšpusē reklāmas. Skype joprojām ir pieejams latviešu valodā. Skype lejuplāde atrodama viņu pašu mājas lapā.

Skype smaidiņi

1 komentārs:

  1. nevaru atrast savā datorā tādu iespēju. Man te latvisks viss, bet ļoti vajadzētu, lai varu visu no datora izdzēst.

    AtbildētDzēst