ceturtdiena, 2012. gada 16. augusts

Šausmu filmas

Šausmu filmas žanrs tas ir tāds ļoti plašs, patiesībā daudzas šausmu filmas, kuras tādas it kā skaitās es vairāk tomēr pieliktu sarakstā pie žanra trilleris. Taču kā jau zināms, tad filma var iedalīties arī vairāku žanru kategorijās. Nesen skatījos tādu trillerisko šausmeni par cilvēkiem, kuri tiek ieslodzīti pazemē. Pamodās viņi tumsā un neviens nezināja kā tur nonācis. Kopā viņi bija pieci. Vēlāk tika ieslēgta gaisma un tādā veidā tika atrastas ūdens mucas un skalpelis. Viņu kompānijā bija ārste un ļoti labi zināja, cik cilvēks ilgi var izturēt bez pārtikas lietojot tikai ūdeni un kam tad īsti bija domāts tāda veida skalpelis. Kā izrādijās šo skalpeli var lietot, lai vieglāk varētu griezt cilvēka ķermeni. Vēl nepatēmu filmā tika iekļauta seksa scēna, pilnīgi nesapratu priekš kam, bet nu labi, lai būtu. Nu šī filma tiešām nelikās, ka to varētu piesaistīt žanram šausmene. Man šausmene skaitās, tad, ja ir tādi normāli specifekti ar skaņām un tādas bailīgas darbības. Piemēram cilvēki kaut kur lavās un pēkšņi uzskrien virsū manjakam ar nazi, kurš sašķērē gabalos.  Vienu labu šausmeni skatījos pirms ļoti daudziem gadiem, saucās tūristi. Cilvēki devās atpūsties uz kādu salu un beigās viņi tika sagūstīti un tiem pie samaņas esot, grieza ārā orgānus. Tā tāda diezgan interesanta filma likās, lai gan arī neteiktu, ka baigā šausmene. Iespējams, ka šāda tipa filmas var pieskaitīt pie vieglajam šausmenēm, kur reāli ir daudz asinis, orgāni un ķermeņa daļas pa grīdu izmētātas.

Patiesībā tādas labākās šausmenes es nemaz nezinu, laikam nav sanācis skatīties. Vienīgo, ko no šausmeņu žanriem zinu, kur kādu sašķērē, spīdzina un tādā veidā nomušī. Labas šausmu filmas it kā skaitās visas saw jeb zāģa daļas, taču es tās arī nepieskaitītu pie tīrām šausmenēm, te arī ir vairāk sadistisku skatu nekā kaut kas baigi šausmīgs. Man šausmene būtu vairāk tāda, kura tiek panākta ar skaņu un bildes efektiem, kaut ko tādu esm uredzējis, bet neaceros nosaukumus, tas bija pietiekami sen un acīmredzot neatstāja baigo iespaidu jeb tieši pretēji bija diezgan bailīga filma un gribējās ātrāk aizmirst visu, kas tur notika.

Nu jā, laikam jau pagaidām mana vienīgā top šausmu filma ir tūristi. No jaunākajām es laikam nevienu tādu normālu šausmeni nezinu varbūt, ja kāds zin kaut ko labu, ko varētu paskatīties, tad iesakiet.


Lasi vēl - labākās šausmu filmas

5 komentāri:

  1. Klasika: Nightmare on Elm Street, Hellraiser, Shining... Jaunākas: The Ring, The Grudge, Orphanage, Descent... Tikai daži piemēri labām šausmenēm. Viss tevis nosauktais ir slimi mēsli, atvaino :)

    AtbildētDzēst
  2. Shining, The Ring un The Ring2

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. The ring abas daļas esmu redzējis un filmas tiesām likās diezgan interesantas.

      Dzēst
  3. Lieciet tak mierā tos gringo siekalainos izstrādājumus.
    "Hausu" - eleganti makabrs piedzīvojums http://www.imdb.com/title/tt0076162/
    Vēl vērts ko pameklēt no Dario Argento vai Jean Rollin.
    Un nekādu datorefektu!

    AtbildētDzēst