sestdiena, 2012. gada 18. augusts

Jaunākās šausmu filmas

Kādu ilgu laiku nebiju skatījies šausmu filmas, tādēļ nolēmu, ka jāpaskatās, kas tad jauns ir iznācis un lūk būs neliels apkopojums no jaunākajām šausmenēm.

The cabin in the woods - filmā ir stāsts par pieciem jauniešiem, kuri dodās uz kādu meža būdiņu, kurā nolēmuši atpūsties. Protams, ka atpūta nebūs tāda, kā viņi to būs gaidījuši, notiks dažādi neparasti atgadījumi. Filma pēc žanra skaitās šasmu filma, taču gribētu teikt, ka daļēji tā ir arī komēdija, jo filmā notiek diezgan daudzi komiski atgadījumi un paši aktieri joko par visādām lietām. Šī ir 2012. gada filma.

The woman in black - filmas stāts ir par advokātu, kurām pirms kāda laiciņa ir nomirusi sieva. Sanāk tā, ka sakarā ar darbu, šim advokātam ir jādodās uz kādu pamestu muižu. Muižas skats no ārpuses nekāds labais nav, tādēļ paskatoties uz to, uzreiz jau var nojaust, ka problēmas ir gaidāmas. Šis advokāts filmā darbojās vairāk kā izmeklētājs, kurš cenšās noskaidrot, kas īsti ir noticis ar muižas iepriekšējiem iemītniekiem un, kas tur notiek tik neparasts.

Šīs divas jaunākās šausmu filmas man iekrita acīs, kuras varētu noskatīties. Pirmā filma varbūt neskaitās tik liela šausmene, taču labs sižets, savukārt otrā filma jau ir pietiekami šausmīga ar labiem specifektiem un grafiku.

Lūk vēl dažas jaunākās šausmu filmas:

Twixt, Detention, The possession, The innkeepers, The devil inside, Murder 101, House at the end of the street,  Don't go in the wood, blood was everywhere, Sinister, Silent house, The corridor, Playback, Antiviral, Entity.

Ja man jāizvēlās kāda tipa filmas es skatos, tad man labāk patīk tās, kur vairāk tiek spēlēts uz skaņas efektiem un straujām kustībām. Tās filmas, kurās pārsvarā cilvēkus sagriež gabalos es neuzskatu par tīrām sāusmenēm, tāda veida filmas man vairāk liekās pēc trillera, kurā ir pietiekami daudz asiņu. It kā filma run bitch run, skaitās šausmene, taču patiesībā es šai filmai dotu žanru vieglā erotika un trilleris. Vieglā erotika tāpēc, ka 50% filmā sievietes vazājās riņķī ar kailām krūtīm. Patiesībā no šīs filmas es pat biju gaidījis vairāk, taisīta līdzīgi pēc the last house on the left, taču nav izdevies. Pie tam the last house on the left bija drāma ar identisku stāstu, taču filmā run bitch run nez kāpēc ir žanrs šausmene. Pagaidām vienīgā top šausmene, kura palikusi atmiņā ir the swimming pool. Filma bija par jauniešiem, kuri devās atpūsties uz kādu baseina māju, tur izklaide pārvērtās par šausmīgu piedzīvojumu. Vislabāk patika tā aina, kur sieviete šļūc pa baseina drubu un lejā stāv manjaks ar zobenu. Sieviete kā šļūca ar plati kājām tā arī tika sadalīta divās daļās.

Lasi nedaudz vairāk par dažām filmām un to apskatu - šausmu filmas

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru