trešdiena, 2010. gada 14. aprīlis

Tinamā tabaka un tās cenas

Latvijā tinamās tabakas izvēle ir diezgan niecīga, taču man personīgi liekās, ka smēķēt tinamo tabaku ir daudz patīkamāk kā parasto cigareti. Man patīk arī pats process, kā notiek sagatavošanās darbi pirms ir iespēja ievilkt kārtīgu dūmu. Lai kvalitatīvi varētu smēķēt tinamo tabaku, nepieciešams iegādāties - tinamo mašīnīti (aptuveni 3 Ls), filtrus (filtri ar oglīti ir labāki), tinamās tabakas papīrīšus (vidējā biezuma) un protams pašu tabaku. Tinamo tabaku var iegādāties gan aromatizētu, gan arī bez aromatizācijas. Man personīgi patīk aromatizētā tinamā tabaka. Tinamā tabaka, tāpat kā cigaretes, iedalās dažādas stipruma pakāpēs kā arī aromatizācijas pakāpēs. Latvijā, ļoti aromatizētas tabakas nav iespējams iegādāties, taču pastāv iespēja iegādāties tinamo tabaku caur internetu. Mana iecienītākā marka, ko var iegādāties Latvijā, ir Excellent (mango). Kad pats smēķē, šo tabaku pirmo dūma smaržu sajūti, taču pēc atkārtotiem vilcieniem, pats aromātu vairs nejūti. Taču apkārtējie, tinamās tabakas aromātu sajūt ļoti labi, vairāku metru rādiusā. Rokas arī nepiesūcās ar parastās cigaretes nepatīkamo smaku, tinamās tabakas priekšrocība ir tāda, ka rokas piesūcās ar saldu smaržas aromātu respektīvi ar tādu smaržu, kāda ir iegādāta konkrētā tabaka. Pats process, kā tiek sagatavota cigarete arī ir diezgan interesants.

Vispirms tinamajā mašīnītē ievieto filtru, pēc tam ievieto tabaku. Tad mašīnīti aizver un pāris reizes norullē jeb nopresē tabaku. Tad ievieto tinamās tabakas papīriņu un rullē tā lai paliek ārā papīriņa mala, kas ir izgatavota līdzīgi kā marka, kas jānolaiza. Kad speciālā papīriņa mala ir nolaizīta, tad rullē ar mašīnīti līdz galam, kamēr papīrs nav redzams. Ieteicams pēc tam vēl veikt, kādus divus apgriezienus. Tad taisa vaļā mašīnīti un cigarete ir gatava.

Patīkami ir tas, ka pats var noteikt cik biezu cigareti uztīt. Var arī protams, šo tinamo tabaku smēķēt bez filtra, tādā veidā var panākt stiprāku tabakas effektu, taču man personīgi nepatīk.
Viens no veikaliem, kur var iegadāties visu nepieciešamo ir, Alfa, otrajā stāvā, Origo. Vai arī kādā tabakas namā. Uz tabakas iepakojumiem var redzēt cik aromatizēta tā ir. Aromātiskās cigaretes ir patīkamākas pašam un citiem, taču cik tās ir veselīgas salīdzinājumā ar parasto tabaku grūti teikt. Taču, ko tur runāt par veselību, ja pīpē, tad pīpē.

3 komentāri:

  1. Kāpēc pie mums nepārdod tādu beramo tabaku,kā Čehijā?
    http://produkty.topkontakt.idnes.cz/p/cigaretove-dutinky-velta-classic-350-ks-s-filtrem-velikost-king-size/1425050/

    AtbildētDzēst
  2. papildinashu autoru ka lai saglabatu tabakas mitrumu iepakojuma ieteicams ielikt citrona vai apelsina mizu. vel iesaku pirkt videji planos papirinus silver tip lai pilniba izbauditu iegadato tabaku. patikamu smekesanu!

    AtbildētDzēst
  3. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst