pirmdiena, 2010. gada 19. aprīlis

Kā pārbaudīt vai akumulatoru lādē

To vai mašīnas akumulators tiek lādēts vai nē, var pārbaudīt sekojoši. Ir vajadzīgs testeris. Pie iedarbināta motora, ieliekam testera spailes pie akumulatora un skatamies cik voltus, testeris uzrāda. Pēc būtības vajadzētu būt ne mazāk par 12 V. Ja voltāža ir ļoti maza, tad skaidrs ir tas, ka akumulators netiek uzlādēts.

Kāds iemesls varētu būt, ka akumulators netiek uzlādēts?

Viens no iemesliem, varētu būt, ka oglītes ir nodilušas. Šādu defektu var ātri atrisināt un nodilušās oglītes var pats nomainīt.

Kā var pateikt vai oglītes ir nodilušas?
Nu tas patiesībā ir acīmredzami, izņemot oglītes, visticamāk tās nebūs vienādā garumā un varbūt pat būs apdegušas.

Otrs variants, kas varētu būt, kādēļ nelādē akumulatoru. Iespējams, ka nosprādzis ģenerators. Ģeneratora maiņa jau būs nedaudz sarežģītāka un šis prieks izmaksās dārgāk.

Nu šie ir mani tādi reālākie varianti, kas varētu būt par iesmeslu, kādēļ netiek lādēts akumulators. Ja kādam ir zināmi citi varianti, kas varētu būt par iemeslu, kadēļ netiek lādēts akumulators, tad droši atstājiem komentārus.

1 komentārs:

  1. Vecīt, akumulators jālādē vismaz ar 13,5V - 14V, kādi vēl tur 12V. 12V nozīmē nominālstrāvu līdz kuram tas izlādējas. Tā kā iedarbina motoru un mēra, ja spriegums paliek tikpat cik kad motors nebija piestartēts, tad značit nelādē.

    AtbildētDzēst