otrdiena, 2012. gada 10. janvāris

Ingvers tēja veselībai

Ingvers nāk no Centrālās āzijas un Dienvidāzijas. Pati vērtīgākā ir ingvera sakne. Šis augs ir ļoti aromātisks un nedaudz ass. Ēdot to rodās tāda kā dedzinoša garša kaklā un mutē. Ingvers tiek uzskatīts par ārstniecisku augu. Tas spēj samazināt holesterīna daudzumu asinīs, stimulē gremošanu, attīra organismu. Ingvers tēja ir labs līdzeklis pret saaukstēšanos. Tas izskaidrojams ar to, ka ingveram piemīt patīkamā dedzināšanas sajūta. Dzerot ingvers tēju, kļūst pat nedaudz silti, jo tas konkrēti uzkurina un dziedē pret saaukstēšanos. Augs satur arī C vitamīnu, kas ir ļoti veselīgi. Auga sakne tiek lietota, lai iegūtu papildus enerģiju un uzlabotu veselību. To var lietot gan saldajos ēdienos, gan pamatēdienos. Ingvers uzturā lietojams, svaigā, marinētā, kaltētā veidā, kā arī var lietot sasmalcinātu pulveri. Kaltēts ingvers garšas ziņā ir daudz spēcīgāks, kā svaigs un to arī var tādā veidā ilgāk uzglabāt. Kaltētā veidā to var glabāt aptuveni vienu gadu, taču, ja tas ir svaigs, tad neilgak kā vienu mēnesi. Ingvers ļoti labi palīdz pret klepu un to bieži lieto medicīnā.

Ingvera tējas pagatavošana:
Uzvāra ūdeni, krūzē ieliek četras šķēlītes ingvera, var pievienot medu, kā arī ir ieteicams citrons. Rezultātā sanāk veselīgs un garšīgs dzēriens. Ja ir vēlēšanās pēc ļoti asas tējas, tad var pavārīt verdošā ūdenī kādas piecas šķēlītes ar ingveru. Vārīšanas process varētu būt aptuveni piecas minūtes. Ingvera tējas pagatavošana ir pavisam vienkārša un ātra un pats galvenais, ka pietiekami laba veselībai.

Lai cik dīvaini nebūtu, bet no šī brīnišķīgā auga ir pieejams arī ingvera alus, kurš ir diezgan garšīgs un pat saldens. Ingvers ir svarīgs gan sievietes, gan vīriešu veselībai.

Vēl var minēt veselībai tādus augus kā: pienenes, aronijas, smilkšērkšķi.

Ingvers tēja veselībai kā garšviela

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru