pirmdiena, 2010. gada 11. janvāris

Kafija

Pasaulē pārsvarā audzē divus kafijas koku veidus Arabica un Robusta. No Arabica koka ir garšīga kafija.Pārsvarā kafiju ražo Centrālamerikā.

Kā vajadzētu glabāt kafiju:

Jācenšās pēc iespējas ilgāk saglabāt kafiju svaigā veidā. Vislabāk kafiju ir turēt hermētiskā noslēgtā traukā un jāizvairās no mitrām vietām. Stāsta, ka labāk kafiju esot glabāt ledusskapī. Jo tadā veidā var saglabāt kafijas aromātiskās īpašības, kas kafijai ir ļoti nozīmīgas. Pēc kafijas iepakojuma atvēršanas ir ieteicams kafiju izlietot divu nedēļu laikā vai pat ātrāk.

Kafijas pagatavošana:

Pēdējā laikā ļoti iecienīta ir filtrēta kafija. Kafijas filtrēšana ir espresso metode. Kafijas veids, kas ļoti iecienīts kafeinīcās.

Kādu kafiju labāk pirkt?

Katrā ziņā tas ir atkarīgs no kafijas pagatavošanas metodes, taču pārsvarā smalkāka kafija pēc maluma ir tā labākā kafija.

Kofeīns kafijā:

Kofeīns ir dabiska viela, kura sastopama augos, arī tajos augos no kuriem iegūst kafiju, tēju vai kakao. Kofeīnam nav ne krāsas, ne garšas, ne aromāts. Kofeīns ir kā viegls stimulators, kas paātrina domašanas procesu, kā arī piešķir labakas koncentrēšanās spējas. Kofeīns protams ietekmē miegu, taču ir arī kafijas ar samazinātu kofeīna daudzumu.

Kafijas kalorijas:

Kafija pilnībā nesatur nekādas kalorijas. Kalorijas veido pievienotais cukurs vai piens.


Daži kafijas veidi:

Coffee Americano - tas ir espresso, kurš atšķaidīts ar karstu vārītu ūdeni.
Coffee Latte - tas ir espresso ar saputotu tvaiku, ar pienu un piena putām kafijai pa virsu.
Cappucino - espresso ar piena putām pa virsu.
Doppio - divas espresso deva vienā kafijas tasītē.
Lungo - viens espresso ar 50 ml ūdens.
Skinny - espresso ar attaukoto pienu.

Labs kafijas bārs:

Kafijas bārs SkyCoffee tiešām ir labs kafijas bārs, viņi piedāvā dažādu veidu kafijas. Cenas visiem kafiju veidiem ir ļoti draudzīgas. SkyCoffee bārs piedāvā arī dažādus kafijas kokteiļus un dzērienus. Zemāk bildē variet aplūkot vienu no SkyCoffee bāra piedāvātajiem kafiju kokteiļiem. Šis zemāk redzamais kokteilis ir nenormāli garsīgs, iesaku pamēģināt pilnīgi visiem. Cenas arī bārā ir pieņemamas, nav baigi lēti, taču ir normas robežās. Vēl jāpievērš uzmanība, ka kafijas kokteiļi tiek pasniegti ar dekorāciju.


kafija Reizi pa reizei, ir lietderīgi izdzert kādu krūzi kafijas, jo kafija palīdz atslābināties un nomierināties. Vislabākā kafija ir tiko malta kafija. Lai iegūtu tiko maltu kafiju, tad var iegādāties kafijas pupiņas un kafijas dzirnaviņas. Pēc tam pupiņas samaļot iegust dabīgu kafiju. Tā ir kafija ar kvalitāti. Protams ir arī atšķirīgas kafiju pupiņu šķirnes. Taču jebkurā gadījumā tiko malta kafija ir ar kvalitātes zīmi.
Kafijas pupiņas var iegādāties kafijas veikalos vai arī citos tirdzniecības veikalos.

Ja vēlies vairāk uzzināt par kafiju un tās veidiem, tad lasi par kafiju šeit -> Kafija

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru