pirmdiena, 2010. gada 11. janvāris

Uzzini visu par savu mājaslapu vai blogu

Nesen man radās interese par citiem blogiem un mājaslapām. Es vēlējos noskaidrot cik apmeklētāju dienā apmeklē konkrētos blogus vai mājaslapas. Tā nu es ar google palīdzību atradu interesantu mājaslapu ar kuras palīdzību to visu var noskaidrot. Šī mājaslapa parāda arī aptuveno Jūsu mājaslapas vai bloga cenu. mans blogs pagaidām novērtēts uz 146$ būtu jau labi, ja kādam viņu varētu par tādu summu pārdot. Vēl ir iespējams noskaidrot mājaslapas vai bloga page rank, apmelkēto lapu daudzumu. Kā arī aptuvenos dienas ienākumus. Kartē pat parada kur atrodas servers un servera ip arī tiek uzrādīta. Katrā ziņā interesanta mājaslapa.


Mājaslapas vai bloga statistika


Atverot mājaslapu, adrese ir jāieraksta lodziņā, kurš atrodas augšējā labajā malā.

Ir svarīgi ievākt informāciju par savu vai konkurentu mājas lapām. Konkurentus izpētīt ir ļoti noderīgi, lai viņus varētu apsteigt google meklētāja programmā. tas sniegs Jums daudz vairāk apmeklētāju kā arī peļņu. Kā zināms, jo vairāk apmeklētāju apmeklēs Jūsu mājas lapu, jo lielāks procents no viņiem būs Jūsu potenciālais klients, kurš nopirks Jūsu preci vai maksās par pakalpojumu, kuru Jūs piedāvājiet.

Seo optimizācijai mūsdienās ir ļoti liela nozīme. Un ar dažādiem paņēmieniem var uzlabot Jūsu atrašanās pozīciju meklētāja programmās. Protams, svarīgākais meklētājs ir google, tieši tādēļ ir jāorientējas tieši uz šo meklētāju, taču nevajadzētu aizmirst arī par citiem meklētājiem, kā piemēram, msn, yahoo.

Daži svarīgi kritēriji, kuri spēj uzlabot atrašanās pozīciju meklētajā:
Vajadzētu pievērst lielu uzmanību lapas ielādes ātrumam. Ja izstrādājiet mājas lapu pats, tad protams, ka to var optimizēt maksimāli, lai ielādes laiks būtu ļoti neliels. Taču, ja izmantojiet gatavas platformas, kā piemēram, wordpress vai blogspot, tad lapas ielādes ātrumu uzlabot būs sarežģīti. Vienīgie uzlabojumi, kurus variet veikt, ir attēlu kompresija un vienkārša tipa tēmas izmantošana, kura neprasa daudz resursus ielādējot lapu.

Ko vēl vajadzētu uzzināt par savu mājas lapu?
Svarīgi ir atrast konkurentus, kuru lapās variet komentēt un likt saites uz savu mājas lapu. Linku veidošana citās mājas lapā uzlabos Jūsu atrašanās pozīciju google meklētāja. Taču vajadzētu arī atcerēties par to, ka google nepatīk, ja tas tiek darīts ļaunprātīgi. Nevajadzētu aizrauties ar spamošanu un linku publicēšanu lielos daudzumos visās mājas lapās pēc kārtas. Linkiem vajadzētu būt gan ar pazīmi nofollow, gan ar pazīmi dofollow. Ja linku attiecība būs puse uz pusi, tad google noteikti to neuztvers par spamošanu.

Man pašam blogu patīk veidot uz blogspot bāzes. Esmu šo platformu izvēlējies apzināti, jo tā pieder google. Pēc maniem eksperimentiem un novērojumiem, esmu secinājis, ka blogspot lapa pietiekami labi indeksējas google meklētājā, kā arī tas notiek pietiekoši ātri.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru