otrdiena, 2023. gada 6. jūnijs

Saņēmu dividendes no Intel vērtspapīriem

Pirms kāda laika biju iegādājies Intel vērtspapīrus. Nopirku vērtspapīrus, kad cena bija noslīdējusi aptuveni uz 25 dolāriem par vienu vērtspapīru. Iegādājos 100 intel vērtspapīrus caur Swedbank kontu. Darījums notika dolāros, tas nozīmē, ka konta EUR tika konvertēti uz dolāriem pēc tā brīža kursa, lai darījums varētu notikt. Tāda valūtu konvertācija īsā laika posmā nav izdevīga, jo var zaudēt naudu. Ja es konvertētu no USD atpakaļ uz EUR tajā pašā dienā es zaudētu nepilnus 300 EUR. Šis nelielais faktors ir jāņem vērā un jāsaprot, ka uz vērtspapīra darījumu ir jānopelna, lai  valūtu konvertācijas gadījumā nerastos zaudējumi. Protams, ja nav izdevīgs kurss valūtu konvertācijai, tad kontā var atstāt dolārus un nekonvertēt uz EUR.


Lai nu kā, es saņēmu savas pirmās dividendes par Intel vērtspapīriem 12.74 USD no, kuriem automātiski tika ieturēti 30% priekš nodokļiem 3.75 USD. Kā rezultātā tīrā dividenžu peļņa 8.74 USD. Jāpiemin, ka Intel vērtspapīri šādu dividenžu maksājumu veic četras reizes gadā. Jāpiezīmē, ka šogad samaksa par vienu vērtspapīru ir krietni nokritusi.



Pēc šodienas kursa, šobrīd viens Intel vērtspapīrs maksā 29.86 USD. Sākotnējais plāns bija turēt vērtspapīrus līdz cenai 50 USD. Taču tā kā pēdējo mēnešu laikā cena svārstās no 27 līdz 32 USD, tad ir plāns pārdot pie cenas 30 USD un vēlāk atkal nopirkt pie 27 USD. 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru