sestdiena, 2022. gada 28. maijs

Nopirku savu pirmo bitcoin daļu. Izmēģinu veiksmi ar kriptovalūtu.

Pirms neilga laika iegādājos savā īpašumā savu pirmo 0.01 bitcoinu. Kā jau daudzi varbūt būs pamanījuši, tad bitcoinam ievērojami ir nokritusi cena. Tā nu es nolēmu izmēģināt savu veiksmi un iegādāties bitcoinu.



Bitcoin daļu es nopirku caur aplikāciju Revolut. Darījuma brīdī tika iekasēta komisijas maksa. Par konkrēto 0.01 bitcoinu es samaksāju aptuveni 7 Euro komisijas maksu. Attēlā redzamajā cenā 325.16 Euro jau ir ierēķināta iekšā komisijas maksa. Darījums notika vienā momentā. 

Konkrēti šobrīd raksta tapšanas brīdī, viena bitcoina vērtība ir 27023 Euro. Respektīvi viena mana 0.01 daļa maksā aptuveni 270 Euro. Šobrīd mans darījums ir mīnusā ar aptuveni 55 Euro. Taču nav pamats uztraukumam, jo, manuprāt, tas ir tikai laika jautājums, kad bitcoin vērtība atkal uzleks augšā. Šobrīd akciju tirgū arī ir diezgan daudzām akcijām vērtība kritusi, tādēļ tā ir pavisam normāla situācija. 

Šobrīd ir īstais laiks investēt naudu kamēr inflācija to nav tā kārtīgi apēdusi. Kā jau visi ir pamanījuši, tad pēdējā laikā cenas visam aug. Tas nozīmē, ka nauda, kura ir iekrāta, tā lēnām sadeg, jo šodien vari par to naudu nopirkt daudz mazāk, kā, piemēram, pirms gada. Tāpēc veidot uzkrājums ir labi, bet uzkrājumiem ir jāļauj pelnīt nauda, lai izvairītos no naudas sadegšanas. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru