otrdiena, 2017. gada 8. augusts

Šveices garākais gājēju trošu tilts

Šogad pirms pāris nedēļām Šveicē tika atklāts pasaulē garākais gājēju trošu tilts. Tilts no zemes ir aptuveni 85 metru augstumā un no tā paveras lielisks skats uz apkārtējo dabu. Kopējais tilta garums ir 494 metri. Tilts atrodas starp diviem Šveices ciematiem Cermati (Zermatt) un Gračenu (Grachen).  Lai šo tiltu šķērsotu ir nepieciešamas aptuveni desmit minūtes. Kamēr nebija šis tilts starp abiem ciematiem, cilvēkiem bija nepieciešamas aptuveni četras stundas, lai šķērsotu šo ieleju. Pateicoties gārākajam trošu tiltam, cilvēki var ietaupīt laiku, kuram mūsdienās ir liela vērtība.

trosu tilts šveicē

Pār šo tiltu nav ieteicams pārvietoties vienam pašam. Vēlams iet vismaz divatā, jo no lielā augstuma var sareibt galva un, ja būsiet viens pats, tad nebūs neviens, kurš Jums varētu palīdzēt.

garakais tilts šveicē

Daudzi tomēr izvēlas garāko ceļu un iet tiltam pa apakšu caur ieleju. Paskatoties uz tiltu tas ,pirmajā iespaidā, rada nepārliecinātības sajūtu par tā izturību, jo tiltam nav nekādu balstu, tas karājas trosēs un vidus daļā ir ieliecies uz leju. Taču, protams, ka tilts ir drošs un pār to var pārvietoties neuztraucoties. Bet dažiem cilvēkiem tomēr bailes ņem virsroku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru