sestdiena, 2017. gada 1. aprīlis

Auto remonta izmaksas

Kā tad īsti ir ar auto remonta izmaksām? Vai mūsdienīgam auto ir lielākas izmaksas nekā 90 gadu mašīnām? Detaļu cenas principā ir pieejamas katram auto modelim un šajā lietā viss ir skaidrs, bet kā ir ar pašām remontēšanas izmaksām? Vecāku gadu gājuma auto pēc uzbūves ir daudz vienkāršāki un tādēļ to remonta izmaksas kopumā būs daudz zemākas. Vismaz man tā šķiet, ka tā tam vajadzētu būt.

Neliels auto remonta izmaksas kopsavilkums no oranž garaž mājas lapas.
auto metināšanas izmaksas

bremzu remontu izmaksas

dzinēja remontu izmaksas

ritošās dalas remonta izmaksas

Auto remontēšana bez pašām detaļām šķiet, ka auto servisos sastāda gandrīz pusi no visas summas. Piemēram, ja ziemas riepas un vasaras riepas ir uz vieniem diskiem, tad gadā tie ir 50 Euro izdevumi par riepu nomainu. Protams, var nopirkt vēl vienus diskus un pēc tam mainīt pats šīs riepas. Taču tāpat ar vienām un tām pašām riepām jau nebrauks vairākus gadus, bez tam riepu balansēšana tāpat kaut kad būs jāveic. Ja ir tikai vieni diski, tad auto balansēšana tiek veikta katru reizi mainot riepas uz diskiem, kas, protams, ir pozitīvi.

2 komentāri:

  1. Pilnīgs sviests sarakstīts. Pirmkārt, cenas no orandž garaž nedod nekādu priekšstatu, jo visas cenas ir "No...", nevis vidējais izcenojums.

    Otrkārt: "Auto remontēšana bez pašām detaļām šķiet, ka auto servisos sastāda gandrīz pusi no visas summas." Pilnīgi aplams secinājums. Izpūtējs vienam un tam pašam auto var maksāt 200 eur un 2000 eur, abos gadījumos izpūtēja nomaiņas izmaksas būs vienādas. Tas pats attiecas uz diskiem un praktiski jebkuru detaļu.

    Treškārt, vispār nesapratu, kādā sakarā šis ir piemērs iepriekšrakstītajam:
    "Piemēram, ja ziemas riepas un vasaras riepas ir uz vieniem diskiem, tad gadā tie ir 50 Euro izdevumi par riepu nomainu. "

    AtbildētDzēst
  2. Laikam jāpiekrīt pirmajam komentētājam...

    Tev labāk par auto tēmu nevajadzētu rakstīt, jo nezināšana ir gandrīz katrā teikumā.

    AtbildētDzēst