sestdiena, 2014. gada 1. marts

Garšīgs alus leffe brune - tumšais alus

Nesen pamēģināju kādu alus šķirni un, laikam šis alus tagad būs manā top sarakstā. Leffe brune ir sasodīti garšīgs alus, kuru ir vērts pamēģināt, ja kāds to vēl nav paspējis izdarīt. Viņš nav rūgts un tai pašā laikā nav arī baigi salds. Leffe piedāvā vairākas šķirnes, taču tieši brune šķirne man iepatikās vislabāk, jo tas ir tumšs, garšīgs un ar procentiem. Lūk arī pati bilde.
garšīgs-alus-leffe-brune

Pudeles vizuālais dizains ir diezgan simpātisks un uzrunā. Cena šim alum, protams, nav tā lētākā, taču, manuprāt, atbilstoša cena par kvalitāti, kura tiek piedāvāta. Šis tumšais alus nāk no Beļģijas un stiprums viņam ir 6.5%. Taču, dzerot pilnīgi nevar pateikt, ka viņš ir tik stiprs, pēc garšas es nedotu vairāk kā 4%. Aptuvenā cena veikalos zem diviem euro. Precīzu cenu nepateikšu, jo parasti ņemu izlejamā veidā bāros, klubos.

Ir pieejamas tādas šķirnes kā leffe brune, blonde, ruby, 9. Visstiprākais no visiem ir leffe 9, jo tam ir 9%. Visvājakais ir ruby, tam ir 5% un otrs vājākais ir brune, kuram ir 6.5%, blonde ir 6.6%. No visiem šiem četriem noteikti vissliktākais ir ruby, jo viņš tomēr ir pārak salds kā jau alus ar augļu garšu. Leffe 9 neesmu vēl mēģinājis, taču ir dzirdētas atsauksmes, ka tas ir viens no labākajiem. Šo alu noteikti dzerot ir jāizbauda, jo tam kā nekā ir daudz grādu un to noteikti nedzers kā parastu 4% aliņu. Par to, kurš alus ir garšīgāks leffe brune vai 9, es varēšu tikai spriest pēc 9 pamēģināšanas, bet patreiz pirmajā vietā ierindojas brune.

Leffe alus ir redzēts arī lielākos tilpumos 0.75 un tas tiek pārdots šampānieša pudelēs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru