otrdiena, 2013. gada 7. maijs

Windows servisi kurus var atslēgt


Šeit būs minēti tie servisi, kas manuprāt Windovam nav nepieciešami un kuri tikai noslogo liekus resursus. Vai arī ir tādi servisi, kas nebūtu jāatstāj visulaiku ieslēgti, kā arī ir tādi servisi, kas Jūsu datoru pakļauj riskam.

Pimkārt, kur tad varam atrast šos windows servisus! Ejam uz start-> run->ierakstam services.msc un enter. Vai arī varam atrast caur control panel pie Adminstration tools-> Services.
Servisi, kas, manuprāt, nav vajadzīgi:

Alert- Manuprāt varat droši atslēgt. Vajadzīgs, ja Jums nepieciešams, lai tiktu nosūtīti paziņojumi, par kļūdām.
Automatic Updates Service - Ieteiktu likt uz manual režīmu, jo uzskatu ka nav nepieciešams, lai tiktu visulaiku pārbaudīts vai ir jauni updates windowam vai nav, tas tikai lieki noslogo. Man pašam stāv vispār uz disable, updates nelietoju, izmantoju servisa pakas.
Background Intelligent Transfer Service - Atstājam manual režīmā. Prakstiski šis serviss netiek izmantots reti, kad kadai programmai viņš ir vajadzīgs, tadēļ pavisam disable neieteiktu likt, bet uz manual gan droši varat atstāt.
Distributed Transaction Coordinator Service - Parastam majas lietotājam šis serviss nav nepieciešams. Šis serviss paredzēts datu bāzēm, ziņojumu rindām. Katrā ziņā parastam lietotājs ar šādām lietām nesaskaras, tādēļ serviss nav vajadzīgs, tātad liekam disable.
Error Reporting Service - Nosūta kļūdas ziņojumu Microsoft. Šis serviss nav pilnībā vajadzīgs, liekam disable.
Fast User Switching Compability - Ja Jums ir viens profils uz Windowsa, tad sis serviss nav nepieciešams un atslēdzam.Bet ja Jums ir vairāki profili, tad atstājam manualā režīmā.
Indexing Service - Ja nav jaudīgs dators, tad iesaku atslēgt, jo tiek patērēti lieki resursi.Tiem kam ir jauni datori varat atstāt uz manual, šis serviss paātrina piekļuvi failiem, bet patērē resursus, kas dažreiz arī palēlina failu ielādi.
Messenger - Pilnībā nevajadzīgs serviss, tātad atslēdzam. Šis serviss nosūta siņojumu starp lietotāju un servisu.
MS Software Shadow Copy Provider - Ja neizmantojat BackUp programmu, tad šis serviss nav vajadzīgs un liekam uz disable.
NetMeeting Remote Desktop Sharing - Domāju, ka šo vajadzētu obligāti atslēgt, jo šis serviss atļauj pieslēgties jūsu desktopam. Varbūt esat dzirdējuši par remote desctop programmām ar kurām var novērot lietotājus un rakāties pa lietotāju pc.
Performance Logs and Alerts - Ievāc informāciju par sistēmas veiktspēju. Šis serviss nav vajadzīgs neviens tāpat šo informāciju neskatās un pieļauju, ka daudzi nemaz nezin kur to meklēt.
QoS RSVP - Nodrošina tīkla noslodzes kontroli. Šo servisu varat atslēgt, jo tas patērē tīkla resursus un labums no tā darbošanās praktiski nav jūtams.
Remote Desktop Help Session Manager - Šo atslēdzam, neviens tāpat šo remote desktop programmu neizmanto.
Remote Registry - atslēdzam, šis serviss ir bīstams, jo citi lietotāji ar šī servisa palīzību var ietekmēt Jūsu reģistrus. Vienīgi, ja gribēsiet veikt windows updates, tad nāksies uz īsu laiku atkal ieslēgt. Bet ik dienā iesaku atstāt izslēgtu.
Smart Card - Atslēdzam, ja neizmantojat smart card. Ja nezinat kas tas ir tad garantēju, ka neizmantojat.
System Restore Service - Atslēdziet, šis ir viens no servisiem, kas visvairāk arī noslogo pc. Ja būs nopietns vīrus tāpar System restore neglābs un ja nebūs nekāds īpašs vīruss, tad iztiksiet bez system restore.
Task Scheduler - Atslēdziet, ja neizmantojat automātisku programmu palaišanu kaut kādā konkrētā laikā vai dienā. Es neizmantoju un domāju, ka daudzi neizmanto.
Telnet - Vienozīmīgi atslēdziet, serviss rada draudus pc.
Terminal Services - Iesaku atslēgt, bet ja izmantojat funkciju switch user, tad atstājiet manuālā režīmā.
Uninterruptable Power Supply - Ja Jums nav UPS, tad šis serviss nav vajadzīgs. Ja nezināt kas ir UPS, tātad Jums tāds nav un Jums šis serviss nav vajadzīgs.
Patiesībā, loti daudz nevajadzīgu servissu, iespējams, ka kāds viņus visus izmanto, bet neesmu par to parliecināts.

6 komentāri:

  1. pilnīgi piekrītu!

    AtbildētDzēst
  2. smieklīgi. Nezinu cik vecam jābūt datoram, lai tā niekotos. Reāli nekas daudz netiek panākts. Ja griež, tad griež pamatīgāk, tā lai strādā nets un printeris. Bet nu jā. šis galīgi bezjēdzīgi. Tad jau ir daudzas citas leitas, kuras daudz manāmāk ietekmēs datora veiktspēju. Log failus nekad nevajag atslēgt, jo īpaši, ja nemāki atrast, jo servisā es priecājos, ka log ir pieejams un varu normāli sekot līdzi problēmām. Shadow copy arī vajag, ja tiek veikti bekupi, error reporting arī ir noderīgs, jo īpaši aktuālām OS, jo nosūtot kļūdas paziņojumu pāris reizes, palielinās varbūtība, ka pēc kāda laika būs bugfix vai arī windows atvērs interneta pārlūku ar KB rakstu, kur pastāstīts kā tikt galā ar problēmu. Un vēl būs mīnus, ka programma vienkārši beigs darbu un aizvērsies bez nekāda paziņojuma un lietotājs nekuja nesapratīs kāpēc.

    AtbildētDzēst
  3. šitas mudacisms ir aktuāls uz trešā pentiuma ar limitētu ram apjomu... pretējā gadījumā - veltīgi kastrēti servisi.

    AtbildētDzēst
  4. Forši, ka autors dzēš ārā komentārus, kuri norāda uz tā limitētajām prāta spējām :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man prieks, ka Tev ir tik liela interese šeit atgriezties vēl un vēl :)

      Dzēst
  5. Šitik limitēts es biju, kad sēdēju uz 400tās celkas. Jāpiebilst, toreiz tiešām biju limitēts.

    AtbildētDzēst