otrdiena, 2012. gada 18. septembris

CCleaner reģistru dzēšana

Ccleaner ir labs rīks, kurš atbrīvo Jūsu datoru no daudzām nevajadzīgām lietām, kā, piemēram, no reģistriem, kuri ir palikuši no instalētam programmām, taču pašas programmas vairs neatrodās uz Jūsu datora. Ccleaner attīra datoru no nevajadzīgām lietām, kā, piemēram, interneta vēsture, cookies faili, interneta faili, kuri var aizņemt vairākus simtus megabaitu vai pat vairāk. Tā pat tiek dzēsti arī windows log faili, kuri ar laiku var aizņemt pietiekami daudz vietas, ja dators sen nav pārinstalēs. Ir arī tādas situācijas, kad dažas programmas veido log failus vai pagaidu failus, kuri pēc tam netiek dzēsti, arī šāda tipa failiņus ccleaner mierīgi izdzēš no datora. Sistēma pati par sevi veido ļoti daudz pagaidu failus, šie pagaidu faili aizņem ar laiku diezgan daudz datora atmiņu.

Reģistru tīrīšana, kārtošana ar Ccleaner:
Ccleaner papildus sadaļā, kura saucās tools, ir iespējams veikt papildus darbības, kā programmu atinstalēšanu. Ir iespējams aplūkot programmas, kuras tiek startētas reizē ar windows. No saraksta ir iespējams pēc brīvas izvēlēs atslēgt jeb noņemt pavisam programmas, kuras nav nepieciešams startēt reizē ar windows, kā rezultātā var paātrināt windows ielādes ātrumu. Tā pat arī ir iespējams papildus  internet explorer programmas atslēg, kuras startējas reizē ar internet explorer palaišanu. Dažreiz sainstalējās kaut kādi google tools vai citu programmu tools, tos tad arī var atslēgt. Pie sheduled tasks iespējams apskatīties kādas programmas tiek palaistas automātiski, arī šeit var veikt izmaiņas, piemēram, neatļaut automātisko programmu palaišanu.

Ļoti noderīga lieta ir context menu, tas ir menu, kurā tiek attēlotas iespējamās programmas, kad tiek nospiests labais peles taustiņš uz kāda no failiem. Ja šis saraksts ir pārāk garšs, tad var gadīties situācija, ka labā taustiņa izvēlne atverās diezgan lēni. Tas nozīmē, ka no šī context menu saraksta vajadzētu izdzēst visu lieko, kas nav nepieciešams.

Ccleaner ir bezmaksas programma, kuru var lietot jebkurš, instalācija ir vienkārša un ātra.

ccleaner reģistru dzēšana


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru