ceturtdiena, 2011. gada 20. oktobris

Adsense jaunumi un tā jaunais dizains

Adsense ir pieejama jauns dizains ar jaunām iespējām. Autorizējoties adsense accountā, uzreiz tiek parādīta informācija par nopelnīto naudu šodien, vakar, šajā mēnesī un iepriekšējā mēnesī. Kā arī ir sadalījums starp peļņu, kura ir no saturiska teksta reklāmām un meklēšanas logā attēlotām reklāmām. Tiek attēloti arī populārakie kanāli, kuri ieness lielāko peļņu. Adsense ir izveidojusi ērtāku un detalizētāku statistiku, kā rezultātā ir daudz vieglāk analizēt iegūtos rezultātus. Ir pieejama jauna sadāļa vietnes, kurā var aplūkot visas tīmekļa adreses, kurās ir ievietotas adsesnse reklāmas, kā arī tiek attēlota konkrēto tīmekļu vietņu atsevišķā statistika. Var redzēt konkrēto lapu apmeklējumu, kā arī peļņu. Sadaļā valstis, var aplūkot statistiku par tām valstīm no kurām ir nākuši apmeklētāji. Attiecīgi tiek parādīta arī katras valsts peļņas rezultāti. Tā var izsecināt, no kuras valstis ir lielākie ienākumi, un kāda veida apmeklētāji ir vērtīgāki. Vienozīmīgi pēc maniem statistiskajiem datiem ir redzams, ka ārzemju apmeklētāji ir daudz vērtīgāki un tie ness lielāku peļņu. Tieši tādēļ arī tiek uzskatīts, ka mājas lapu labāk ir veidot vairākās valodās vai arī vienā, bet tad angļu valodā. Vēl ir papildus interesanta sadaļa, kurā var aplūkot, no kādām ierīcēm tiek aplūkota Jūsu mājas lapa. Kā piemērus var minēt, planšetdatorus, mobīlie telefoni, datori. Vēl svarīga informācija ir par izvietotajiem blokiem Jūsu mājas lapā. Tiek atspoguļota pilnīga informācija par katru izvietotu reklāmas bloku. Adsense ir parūpējies par ļoti detalizētu statistiku, kas turpmāk ļaus veikt diezgan noderīgas analīzes par mājas lapu kopumā un par atsevišķiem satura elementiem. Pastāv iespēja aplūkot mēneša kopējo reklāmu atspoguļojuma skaitu, kā arī attiecīgi tiek parādīts, cik konkrētajā mēnesī, ir vidējais peļņas ieguvums. Šādā veidā var pateikt cik vērtīga ir Jūsu mājas lapa un, kas notiktu, ja mājas lapas apmeklētāju skaits palielinātos vai samazinātos. Ar visu pieejamo informāciju, ko sniedz jaunais adsense dizians un iespējas, var veikt rūpīgu izpēti un secināt par to, kas mājas lapai ir noderīgs un, kas nē.
Prieks, ka adsense attīstās un pilnveidojās. Tas sniegs iespēju turpmāk pelnīt vēl vairāk, jo pastāv iespēja sekot līdzi visiem statistiskajiem datiem un rezultātiem. Tagad arī tiek atspoguļots Jūsu mājas lapā izmantoto atslēgas vārdu peļņas summa. Šī informācija man patīk visvairāk, jo tā sniedz konkrētu informāciju, kura ir diezgan noderīga. Adsense jaunumi drīzumā tiks ieviesti pavisam un nebūs iespējams izmantot veco versiju.

Uzzini kā tika saņemts pirmais  google adsense čeks un, kā tas nonāca līdz manai pasta kastītei. Kā arī uzzini manu pieredzi par visu so pasākumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru