trešdiena, 2010. gada 10. februāris

Kā uztaisīt savu mājas lapu?

Uztaisīt savu mājas lapu var visdažādākajos veidos un ar dažādām programmēšanas valodām. Visvienkaršakā programmēšanas valoda ir HTML. Taču, ja ir vēlēšanās uztaisīt kaut ko dinamisku un automatizētu, tad būs nepieciešama PHP programmēšanas valoda, kuru var savienot ar MYSQL. MYSQL ir nepieciešams, lai varētu uzglabāt datus tabulās. Šie uzglabājamie dati var būt jebkāda informācija, piemēram, apmeklētāju reģistrēšanās informācija.
Kā stāsta daudzos kursos, tad īstie koderi, mājas lapas programmē izmantojot kādu vienkāršu redaktoru. Visvienkāršākais redaktors ir NotePad, kas nāk līdzi Windows. Viņi visu mājas lapu programmē ar kodiem.

Taču, lai atvieglotu dzīvi, ir izdomātas programmas, ar kuru palīdzību varētu būt vieglāk izveidot mājas lapu. Vieglāk tādēļ, ka visu ko Jūs veidojiet, ir redzams vizuāli. Šādas programmas parasti piedāvā gan vizuālo iespēju programmēt, gan arī ļauj izmantot teksta redaktoru, kurš ir iebūvēts esošajā programmā.

Kā izveidot savu mājas lapu ar Dreamweaver?
Man mīļa programma ir Dreamweaver. Ar Dreamweaver sākās mani mājas lapu programmēšanas pirmsākumi. Tieši ar šo programmu, es lēnām sāku apgūt HTML un vēlāk jau arī citas mājas lapu programmēšanas valodas. Dreamweaver ir viegli saprotama un ātri apgūstama programma. Visus vizuāli izveidotos elementus, vēlāk var aplūkot teksta redaktorā un izprast HTMl valodas rakstību.

Lūk izveidota tabula izmantojot piedāvātās Dreamweaver iespējas.


kā uztaisīt mājas lapu
Kad tabula ir izveidota, varam aplūkot kā tā izskatās HTML valodā.
ka uztaisit savu majas lapu
Tādā veidā var apgūt HTML pamatus pašmācības ceļā. Es katrā ziņā dodu priekšroku vizuāli veidojot mājas lapu, ka es redzu ko daru. Taču, tas ir gaumes jautājums. Citi saka, ka veidojot ar palīg programmām mājas lapu, tad tai lapai nāk līdzi visādi nevajadzīgi krāmi jeb lieki koda gabali. Grūti teikt vai tas tā ir vai nē, man jau pašam liekās, ka tas tā nav. Teorētiski, visu kodu var pielabot pēc tam ar roku pats rakstot, izmantojot, piemēram, NotePad.

Dizainu mājaslapai veidot ieteiktu ar PhotoShop. Ir jau arī vieglākas programmas, taču PhotoShop, manuprāt, ir ļoti laba programma, lai varētu izveidot kvalitatīvu dizainu. Kā arī iespējams ir izveidot dažādas animācijas, kas Jūsu mājas lapai piešķirs dinamiskumu. Taču nevajag īpaši pārspīlēt ar animācijām. Visas liekās lietas, kas atrodas mājas lapā, palēlina lapas ielādes laiku.

Lai publicētu mājaslapu, ir nepieciešams hostings. Hostingi ir gan maksas, gan bezmaksas. Tas kādu hostingu Jūs izvēlēsieties ir atkarīgs tikai no Jums pašiem. Taču ieteiktu ņemt maksas hostingu, jo bezmaksas hostingi lielākoties tiek piedāvāti ar reklāmām. Kā arī bezmaksas hostingi nevienmēr piedāvā vajadzīgās lietas, piemēram, PHP vai MYSQL.

Lūk daži padomi kā uztaisīt savu mājas lapu. Vienīgā labākā bezmaksas programma ir notepad ++, kurā var rakstīt kodu un tas uzskatāmi tiek formatēts. Notepad++ ir pieejams par brīvu.

Labai mājas lapai noteikti būs nepieciešams ātrs un labs hostings. Ir vērts izvērtēt piedāvājumus, jo to tiesām ir daudz. ne vienmēr zemākā cena ir labākais variants. Labs hostinga piedāvājums ir atrodams augšējā sadaļā hostings.

Svarīgākais ir tas, ka mājas lapas izveide bezmaksas mūsdienās ir ļoti vienkārši realizējams pasākums. Ir pieejamas ļoti daudz programmas, kuras atvieglo mājas lapas izstrādi. Ir pieejami dažādi bezmaksas dizaini, kurus var izmantot jebkurš lietotājs. Tad vēl var lietot dažādas interneta platformas, kuras atvieglo lietotājam izveidot mājas lapu bezmaksas, nemaz nezinot neko par programmēšanu.

Kā uztaisīt savu mājas lapu?
Mūsdienu tehnoloģijas sniedz lietotājiem ļoti daudz iespēju. Viss, kas nepieciešams, lai kaut ko izveidotu, jābūt vēlmei to darīt. Mājas lapas uzturēšana var notikt gan uz maksas vai bezmaksas serveriem atkarībā no klientu vēlmēm. Es, protams, ieteiktu izvēlēties maksas pakalpojumus, jo tā ir garantija, ka mājas lapu varēs aplūkot un informācija nepazudīs kādā jaukā dienā, kad to vismazāk vēlēsieties. 

1 komentārs: