trešdiena, 2009. gada 25. novembris

Mašīnas motora lieluma izvēle

Šodien nonācu pie secinājuma, ka nekad mūžā vairs nepirkšu mašīnu ar maza izmēra motoru. Braucot pa centru degvielas patērinš ir vienkārši neizturams. Lai aiz muguras neviens netaurētu, nesanāk braukt ekanomiski. No krustojuma jauzsāk ar lieliem apgriezieniem. Ja grib braukt ekanomiski, tad pirmais un otrais ātrums zem 2000 apgriezieniem ir kā stāvētu uz vietas. Iet runa tieši par 1.4 motoru. Līdz ar to lai īpasi nesēņotu pie luksafora, nakas uzsākt ar diezgan lieliem apgriezieniem. Kā rezultātā degvielas patēriņš ir kā minimums 10 l uz 100 km. Tas ir tāpat kā, ja es brauktu ar kādu 2.0 motoru. Labums būtu tāds, ka nevajadzētu klausīties tajā motora dūkšanā, un nevajadzētu tik ātri pārslēgties. Man tracina tā motora dūkšana, knapi kustās uz priekšu bet dūc, kā zvērs.

Katrā ziņā no kļūdām mācās. Es uzskatu, ka mašīnu mazāk par 2.0 motoru nav jēgas pirkt. Jo ja runā tiesi par degvielas patēriņu, tad centrā tas ir identisks. Un braucot pa šoseju patiesībā lielā atšķirība arī degvielas patēriņā nav. Man reāli sanāk 6l -7l uz 100 km un 2.0 motoram būtu no 7l-9l uz simtu.

Protams ja sanāk braukt uz maziem apgriezieniem, tad tas 1.4 motoriņš ir ideāls variants, kā ietaupīt naudu uz benzinā patēriņu. Taču mūsdienās braukt lēni tas nav iespējams. Ja centrā brauc pa otro joslu uz 65 km/h un aiz muguras brauc kāds džips kam zem pārsega ir 5 litrīgs motors, viņam obligāti ir jataurē, jo 65 km/h tas ir pa lēnu un vajag braukt vēl ātrāk. Un pirmā josla protams, ka neeksistē vai arī nemāk apbraukt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru