trešdiena, 2009. gada 11. novembris

kā samazināt degvielas patēriņu

Ir daudz lietas, kuras ievērojot varētu samazināt degvielas patēriņu. Runa iet vairāk rēķinot patērēto degvielas patēriņu uz 100 km.

Kā samazināt degvielas patēriņu?
1) Vienāds spiediens riepās. Ja ievērojami atšķiras riepu spiediens, tad tas paaugstina degvielas patēriņu.
2) Pilna degvielas bāka. Kāda jēga vest līdzi lieku benzīnu. Vajag liet tik cik vajag.
3) Nevajadzīgi krāmi bagāžniekā.
4) Nevajadzīga pielidošana pie luksafora, kurā deg sarkanā gaisma. Tāpat tālāk nekur neaizbrauksi.
5) Atvērts logs. Vai arī atvērti logi, kas patērē vēl vairāk degvielas.
6) Lieki pasažieri :)
7) Kondicionieris.
8) Visādas plastmasas uzlikas un citi krāmi mašīnai.
9) Gāzes iekārtas uzstādīšana, autogāze noteikt ietaupīs Jums naudas līdzekļus


kā samazināt degvielas patēriņu


Pašam ir nācies pārbaudīt variantu par spiedienu riepās. Bija situācija, ka kādu laiku braukāju ar vienu riepu, kura ļoti strauji laida ārā gaisu, taču nebija laiks aizbraukt līdz servisam, tādēļ braukāju ar tādu kāda bija. Katru otro dienu principā vajadzēja šo riepu uzpildīt ar gaisu. Degvielas patēriņš dēļ tā, ka nebija vienāds spiediens riepās bija daudz lielāks. Pēc riepas salabošanas, degvielas patēriņš stingri samazinājās. Tas visvairāk bija jūtams uz lielām distancēm.

Vai ir pieejams tāds degvielas patēriņa kalkulators? Pagaidām internetā tādu neesmu atradis, bet, ja kādam ir informācija par šādu kalkulatoru, tad būtu pateicīgs, ja par to ziņotu.

Kā aprēķināt degvielas patēriņu?
Pielejiet pilnu bāku ar degvielu un brauciet kamēr tukša, bet tikai pa šoseju. To pašu pēc tam izdariet, braucot tikai pa pilsētu. Un vēl variet iegūt rādījumus, braucot gan pa šoseju, gan pa pilsētu. Tas ir viens no variantiem kā noteikt precīzi, cik Jūsu auto patērē degvielu un zināmu attālumu. Degvielas patēriņa aprēķināšana var būt nogurdinošs process, it sevišķi, ja Jums ir liela izmēra degvielas bāka.

Kas ir labāks dīzelis vai benzīns? Dīzelis ir piemērotāks, ja katru dienu tiek braukti lieli gabali. Benzīns būs piemērotājs, ja ik dienā tik daudz ar šo auto nebraukājat. Dīzeļa remonti ir dārgāki kā benzīna auto. Ja vēlies vairāk informācijas par šo tēmu, tad te būs pieejama detalizētāka informācija dīzelis vai benzīns


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru