otrdiena, 2009. gada 20. oktobris

Google Page Rank

Google page rank dalās ballēs no 0-10. Jo augstāks Pagerank, jo ātrāk Jūsu weblapa tiek noindeksēta un ātrāk parādās google meklētājā. Google page rank, weblapai var dabūt augstāku, ja Jūsu mājas lapas saturs ir par vienu tēmu. Katram weblapas rakstam ir vairāki apakšraksti, kas satur tieši tos pašus meklētāj vārdus. Ja Jūsu rakstam ir atpakaļ ejošas saites jeb saucamie backlinki.
Augstu pagerank, nevar iegūt dažās dienās, to var iegūt ejot laikam. Augsts google pagerank, pārsvarā nepieciešams, ja ir vēlēšanās pēc ātru rakstu indeksēšanas. Tas vairāk nepieciešams weblapām, kuras ievieto jaunāko informāciju par kaut kādām lietām.
Google pagerank nozīme, pozīcijai meklētājā, nav tik liela. Protams pagerank nedaudz iespaido vietu meklētājā, taču, manuprāt, visvairāk par to atbild kvalitatīvs lapas saturs, meklētāj vārdi un weblapas apraksts, kā arī citi faktori. Savā ziņā domēns arī iespaido weblapas indeksāciju. Kā jau minēju šādu faktoru ir daudz, taču citi ir nozīmīgāki un citi nav tik nozīmīgi.

google page rank


Patiesībā lapas page rank nosaka ļoti daudzi faktori. Liela nozīme ir arī domēna vecumam, kā arī pašas izveidotās lapas vecumam. Domēna vecums lapai nodrošina tās uzticamību. Mūsdienās iegūt šo page rank nav nemaz tik vienkārši. It sevišķi tas sagādā problēmas tiem, kuri mājas lapā neizmanto seo optimizāciju. Bez seo optimizācijas nevar iedomāties mūsdienu mājas lapu, kā arī mājas lapai ir jābūt piemērotai priekš telefoniem un planšetēm. Tas ir viens no seo faktoriem, kas noteikti tiek novērtēts. Attēli mājas lapā kā arī video piesaista apmeklētājus, tieši tādēļ par tiem nevajadzētu aizmirst veidojot kārtējo ierakstu mājas lapā. Jo augstāks būs google page rank novērtējums, jo lielāku apmeklētāju skaitu Jūs saņemsiet. Tas ir tādēļ, ka visas lapas tiks attēlotas augstākās pozīcijās izmantojot meklētāju programmas. Šobrīd liela nozīme ir lapas saturam, kurš nav pārāk īss. Mājas lapā ierakstiem noteikti vajadzētu būt pietiekoši gariem, vismaz 500 vārdiem. Jo vairāk vārdu būs vienā ierakstā, jo lielāka iespēja, ka tiks izveidoti vairāki garie atslēgas vārdi, kuri lapai var atnest papildus apmeklētāju skaitu. Kā zināms, tad apmeklētāju skaits internetā ir ļoti vērtīgs un, jo vairāk šo apmeklētaju, jo lielāku naudu var nopelnīt. Neatkarīgi ar, ko Jūs nodarbojaties.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru