piektdiena, 2022. gada 11. marts

Mans pirmais video ar gopro 10 kameru, kurš filmēts 5.3k izšķirtspējā.

 


Šodien pastaigājos pa Biķernieku mežu un iemēģināju savu jauno Gopro 10 kameru. Teikšu tā, ka esmu pārsteigts par stabilizācijas iespēju. Video stabilizāciju var ieslēgt trīs režīmos, konkrētajā video stabilizācija ir ieslēgta uz maksimumu, ko šī kamera var nodrošināt. Protams, ka ar elektronisko stabilizāciju jārēķinās, ka nedaudz tiks bojāta video kvalitāte, taču par video kvalitāti varat pārliecināties noskatoties pievienoto video. Video ir filmēts 5.3k režīmā. Youtube video piedāvā skatīties maksimums 5k režīmā. Acīmredzot youtube 5.3k neatbalsta. 

Man video kvalitāte un stabilizācija pilnībā apmierina, Šī gan ir mana pirma šāda veida kamera tāpēc nav īsti ar ko salīdzināt. Vēl visus režīmus neesmu izmēģinājis, pagaidām esmu filmējis ar 4k un 5.3k un uzņēmis esmu dažas fotogrāfijas ar noklusētajiem iestatījumiem.

Vienīgais ar ko ir jārēķinās, ka filmējot 5.3k režīmā faili būs ļoti lieli. Konkrētais ievietotais video youtube svēra virs 3 GB. Tātad nepilnas 10 minūtes sver vairāk par 3 GB. Kā arī pati augšupielāde aizņēma kādas 20 minūtes, taču tas varētu būt atkarīgs arī no mana interneta ātruma. Tad, kad video bija augšupielādēts, youtube to apstrādāja 6 stundas, kas, manuprāt, ir ļoti ilgi. 

Otra problēma ir tāda, ka man dators nespēj atskaņot 5.3k video līdz ar to es nevaru video rediģēt, varu tikai augšupielādēt video bez rediģēšanas. Pagaidām man dators spēj rediģēt tikai 4k video, bet tas, protams, prasa laiku. Bet nopirkt gopro 10 un nefilmēt kā minimums 4k režīmā nebūtu loģiski. 

Katrā ziņā paldies youtube, ka bija iespēja iegādāties šādu kameru. Kā jau iepriekšējos rakstos minēju, tad gopro 10 kamera tika iegādāta par nopelnīto naudu no youtube. Kas nopelnīts, tas arī tiek investēts atpakaļ.


2 komentāri:

  1. Kādā nišā youtube darbojies? Būtu interesanti paskatīties kādu video. Parasti jau youtuberi ļoti aktīvi reklamē savus kanālus.

    AtbildētDzēst
  2. Niša ir priekš ārzemju auditorijas līdz ar to īsti latviešu auditorijai necenšos reklamēt.

    AtbildētDzēst