pirmdiena, 2018. gada 8. oktobris

Olainfarm izmaksātās dividendes 2018. gadā

Ar vērtspapīriem tirgojos jau vairākus gadus un varu apliecināt, ka tas ir labs investīciju veids, gan īstermiņā, gan arī ilgtermiņā. Latvijā vērtspapīru cenu svārstības ir salīdzinoši lēnas un diezgan viegli prognozējamas. Tas samazina riskus zaudēt naudu uz cenu svārstībām.

Es parasti izvēlos tos vērtspapīrus par, kuriem tiek maksātas dividendes. Tas nodrošina to, ka ilgtermiņa investīciju laikā banka ar komisijas maksām neapēd investēto naudu.

Šogad Olainfarm dividendes izmaksāja divas reizes. Šajā gadā pirmo reizi dividendes tika izmaksātas 7. jūlijā un otro reizi 4. oktobrī.


Olainfarm izmaksātās dividendes

Olainfarm dividendes izmaksāja 37.80 Euro vērtībā. Nav liela summa, taču uz ilgtermiņa investīcijām tas nosedz bankas komisijas maksas un vēl paliek pāri. Mēnesī Swedbank bankas vērtspapīru konta apkalpošanas komisijas maksās aiziet 1 Euro. 

Patīkami ir tas, ka banka automātiski ietur nodokli no saņemtām dividendēm un šo summu pārskaita Valsts ieņēmumu dienestam. Pievienotajā attēlā redzams, ka nodokļos tika samaksāts 4,20 Euro.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru