otrdiena, 2016. gada 18. oktobris

Grindeks akciju cena zemākā pēdējo gadu laikā

grindeks akciju cena

Pēdējo piecu gadu laikā Grindeks akciju cena ir ļoti zema. Piecu gadu laikā zemākā cena par vienu akciju ir 3.96 Euro, bet augstākā cena 10,5 Euro. Manuprāt, īsti vairs nav, kur šai cenai krist un tie, kas vēlas iegādāties Grindeks akcijas varu teikt, ka ir īstais brīdis to darīt. 2016. gada 8. novembrī tiks rīkota izsole, kurā tiks izsolītas Latvijas valstij piederošās Grindeks akcijas. Šobrīd biržā akcijas cena ir 4.1 Euro, taču pēc izsoles domāju, ka cena ievērojami pieaugs.

Latvijas akciju tirgus

Manas prognozes ir tādas, ka janvārī, cena par vienu Grindeks akciju būs kā minimums 5.50 Euro. Tas nozīmē, ka šobrīd nopērkot par biržas cenu 4.1 Euro un pēc tam pārdodot par 5.50 Euro, aptuvenā peļņa no vienas akcijas 1.40 Euro. Ja nopērkat 1000 akcijas, tad peļņa varētu būt 1400 Euro.

Cik vienkārši ir pelnīt ar vērtspapīriem?
Pelnīšanas ar vērtspapīru pirkšanu un pārdošanu nav nekas sarežģīts. Galvenais faktors ir lieki līdzekļi, kurus ir iespējams ieguldīt. Ja Jūs dzīvojiet bez iekrājumiem, tad pelnīt ar vērtspapīriem visticamāk neizdosies. Jo lielāki ir uzkrājumi, kurus ieguldīt, jo vairāk ir iespējams nopelnīt. Kā redzams, tad šobrīd, ja velētos ieguldīt naudu Grindeks akcijās un būtu velēšanās nopirkt 1000 vērtspapīrus, tad aptuvenās izmaksas ir 4100 Euro un papildus komisijas maksa. Protams, var sākt ar mazākām summām, taču tad peļņa nekāda lielā nebūs. Piemēram, ja nopērkat 100 Grindeks vērtspapīrus par 410 Euro un pārdodat pat 550, tad aptuvenā peļņa 140 Euro.

Latvijas balzams akcijas

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru