ceturtdiena, 2016. gada 11. februāris

Seo optimizācija 2016

Pienācis ir 2016. gads un tādēļ vēlējos uzzināt vai kaut kas ir mainījies saistībā ar seo optimizāciju. Dažas lietas noteikti, ka ir mainījušās. Problēma ir tā, ka ne visi google meklētāja faktori ir zināmi. Mūsdienās interneta lapa bez seo optimizācijas nav iedomājama, jo ja izstrādātājs nav padomājis par seo optimizāciju, tad ir grūti konkurēt, ar citām mājas lapām, kurām šī seo optimizācija ir veikta. Tas nozīmē, ka zaudējiet daudz klientus un Jūsu mājas lapu apmeklē daudz mazāk cilvēku.

Kādi seo faktori ietekmē labāku lapas pozīciju meklētāja programmās?

  • Lapas autoritāte
  • Domēna autoritāte
  • Atverot lapu, priekšā https
  • Galvenās lapas index saturs ir vismaz 2000 vārdi
  • Ir vairāk kā viens attēls
  • Lapas ielādes ātrums
  • Ienākošās saites no dažādiem domēniem
  • Ienākošo saišu domēnu autoritāte
  • Mājas lapā rakstīto tēmu autoritāte jeb popularitāte
  • Vārdu daudzums lapā
  • Īsas adreses uz lapu
  • robots.txt fails
  • sitemap.xml fails
  • keyword html tags
  • description html tags
  • title tags ar atslēgas vārdiem
  • attēliem izmantots alt tags
  • lapas adresē izmantots atslēgas vārds
  • Iekšējās saites uz līdzīgiem rakstiem
  • Kopējais ienākošo linku daudzums
  • Pavadītais lietotāja laiks lapā
  • Vienas sesijas laikā lietotāja apmeklēto lapu daudzums
  • Video
  • Sociālie signāli twitter, facebook, utt.
Protams, ir vēl daudz un citi seo faktori, kuri ietekmē lapas pozīciju meklētajos, taču augstāk minētie ir ļoti svarīgi.

Kādi faktori ietekmē lapas autoritāti?
Lapas autoritāti ietekmē, tas cik vērtīgs saturs atrodas lapā. Vai uz šo lapu ir saites no citiem vērtīgiem resursiem ar labu domēna autoritāti. Cik lietotāji šo lapu apmeklē katru dienu kā arī kāds ir viņu vidējais pavadītais laiks lapā.

Domēna autoritātes faktori
Domēna autoritāti veido visu indeksēto lapu autoritāšu kopsumma. Tādēļ, ja Jums ir nevērtīgas lapas ar zemu autoritāti, tad vērtīgāk ir, ja no tām atbrīvojaties un dzēšat no google meklētāja caur google webmaster tools. Domēna autoritāti ietekmē arī ienākošo saišu skaits no dažādiem domēniem. 10 ienākošās saites  no dažādiem domēniem ir daudz vērtīgākas nekā 20 saites no viena domēna.

Vārdu daudzums lapā
Lapas saturs ar lielu daudzumu simboliem un vārdiem ir daudz vērtīgāks, nekā lapas, piemēram, ar simts vārdiem. Pirmkārt jau google ir vieglāk saprast par, ko īsti šajā lapas saturā iet runa. Jūsu lapu varēs atrast pēc daudz vairākiem atslēgas vārdiem, kas palielinās lapas apmeklētību. Palielinoties lapas apmeklētībai, lapa google meklētāja rādīsies augstākā pozīcijā. Kā arī viens no seo optimizācijas faktoriem ir vārdu daudzums lapā. Zemāk pievienotajā attēlā var aplūkot aptuveno ietekmi uz vārdu daudzumu, kā mainās pozīcija google meklētajā.

seo optimizācija vārdu skaits
Kā redzams pēc attēla, tad, lai lapa būtu augstākā google meklētāja pozīcijā, tad ideālākais vārdu skaits lapā ir nedaudz zem 2000 vārdu. Taču tas nenozīmē, ka vairāk par 2000 vārdu ir slikti, tieši pretēji tas ir vēl labāk. Lai būtu ar lielu garantiju google meklētāja 10 pozīcija, tad lapā būtu jābūt aptuveni 1760 vārdiem, kas nemaz nav tik maz. Protams, uzrakstot tik garu memuāru, tas nenozīmē automātisku iekļūšanu google pirmajās lapās, jo ir jārēķinās arī ar konkurentu mājas lapām. Kā arī nav nozīme vārdu daudzumam, ja tie ir nevērtīgi un nesniedz noderīgu informāciju lietotājam, kurš šo saturu ir meklējis kāda no meklētāja programmam.

Kā izrādās, tad īsāki linki tiek vērtēti daudz labāk nekā garie linki uz jūsu lapu. Kā redzams zemāk pievienotā attēla, tad sākot vairāk par 50 simboliem linkā ir salīdzinoši slikti. Robežā no 50 simboliem līdz 62 ir diezgan strauja pozīciju zaudēšana google meklētajā. Kā arī svarīgam atslēgas vārdam vajadzētu būt tuvāk sākumam nekā linka beigās. Gari lapu linki pasliktina lapām autoritāti, kas nozīmē globālu lapas negatīvu ietekmi, jo daudzi seo optimizācijas faktori savā starpā ir saistīti.
seo optimizācija linka garums
Arī lapas ielādes ātrums ir svarīgs seo optimizācijas faktors. Ja Jūsu mājas lapa ielādējās zem 2000 milisekundēm, tad nav vērts uztraukties, jo viss ir kārtībā. Robežā no 2000 milisekundēm līdz 2200 milisekundēm ir novērojama strauja pozīciju zaudēšana google meklētājā. Lai varētu uzlabot ielādes ātrumu var veikt lapas optimizāciju. Piemēram, ievietotos attēlus var kompresēt, kā arī attēlotam saturam var piemērot kompresijas pakāpi. Lapas ielādes ātruma uzlabošanai ir daudz un dažādi risinājumi, sākot jau ar pašu lapas struktūras uzlabošanu.

seo optimizācija saišu daudzums
Ienākošo saišu daudzumam kā seo optimizācijas faktoram ir liels spēks, taču vajadzētu atcerēties, ka tām būtu jābūt saitēm no kvalitatīva satura lapām. Kā redzams augstāk pievienotajā attēlā, tad 35000 saišu uz lapu, nodrošina diezgan labu pozīciju google meklētājā. Vēl vajadzētu atcerēties to, ka novirzot visas ārējās saites tikai uz vienu lapu, Jūs iegūstiet tikai šai lapai ienākošās saites, taču visas pārejās Jūsu lapas paliek bez ienākošajām saitēm. Kā arī google var nepatikt, ka tikai vienai lapai ir liels daudzums ienākošo saišu, tas var likties pārāk aizdomīgi, kā rezultātā google so lapu var izņemt no meklēšanas rezultātiem. Pārāk ar linku ģenerēšanu uz lapu noteikti, ka nevajadzētu aizrauties. Ja mākslīgi tiek veidotas saites uz lapu, tad vajadzētu būt līdzsvarā tādām saitēm, kurām ir atribūts rel='nofollow' un tādām, kurām šī atribūta nav. Labākā proporcija ir 50 pret 50.

Izstrādājot mājas lapu vai pasūtot kādam, kurš to izstrādās, noteikti vajadzētu piedomāt par lapas seo optimizāciju. It sevišķi tas ir svarīgi tiem, kuri internetā cenšas reklamēt kādu produktu vai preci. Lielāks apmeklētāju daudzums nozīme lielāku peļņu jeb vairāk potenciālo klientu, kuri būs gatavi iegādāties Jūsu preci vai pakalpojumu.


Google nosaka to vai lapas saturs ir vērtīgs pēc tā, cik ir lietotāja vidējais pavadītais laiks lapā. Ja lietotāj meklē pēc atslēgas vārdiem sev vēlamu tēmu un nonāk Jūsu lapā, bet pēc pāris sekundēm jau iziet no lapas, tas atstāj sliktu iespaidu uz Jūsu pozīciju google meklētājā pēc konkrētā atslēgas vārda. Tādēļ liela nozīme ir tam, cik ilgi lietotājs uzturas mājas lapā. Daži izstrādā tādu risinājumu, ka pēc desmit sekundēm, kuras pavadītas lapā, lietotājam izlec uznirstošs logs, kurš lietotāju aizkavē pamest lapu. Šie uznirstošie logi parasti ir nekaitīgi un viņi piedāvā vai nu sekot jaunumiem kādā no sociālajiem portāliem vai kāda cita it kā vērtīga informācija. Šādi paņēmieni noteikti uzlabo pozīciju google meklētājā.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru