svētdiena, 2011. gada 10. aprīlis

Mājas lapas optimizācija

Mājas lapas optimizācija ir nepieciešama, lai pēc iespējas vairāk lietotāji nonāktu Jūsu mājas lapā izmantojot attiecīgos atslēgas vārdus, kas attiecās uz Jūsu mājas lapu. Tā kā mājas lapu optimizācija pēdējā laikā ļoti ir ieinteresējusi, tad sāku meklēt internetā informāciju. Tika atrasta visdažādākā veida informācija un pietam ļoti noderīga. Taču visvairāk mani ieinteresēja speciāli veidots SEO jeb mājas lapas optimizācijas rīks, kurš parāda ar skalu no 0% līdz 100% kā tiek novērtēta Jūsu mājas lapa optimizācijas ziņā. Pārbaudot visas mājas lapas, kuras man ir, biju pārsteigts, ka optimizācijas rezultāti nemaz tik slikti nav. Vienai no mājas lapām bija gandrīz maksimālais optimizācijas novērtējums, 97 %. Kā paziņojums paradās, ka nav attēliem izmantoti alt tagi jeb nosaukumi, tādēļ arī atlikušie 3 procenti visticamāk ir zaudēti optimizācijas ziņā. Lai nu kā, ļoti noderīgs mājas lapu optimizācijas rīks, kurš attēlo visu nepieciešamo informāciju, lai mājas lapa tiktu optimizēta vismaz uz 90 % novērtējumu. Šo speciālo optimizācijas rīku variet izmantot dodoties pēc šīs adreses - mājas lapu optimizācija Iesaku visiem izmēģināt, kuri nodarbojās ar mājas lapu optimizāciju vai vismaz ir nolēmuši to darīt. mājas lapu optimizacija

Mājas lapas optimizācija ir noderīga ne tikai piesaistīt lapai vairāk apmeklētāju, bet arī potenciālo klientu, kuram vēlētos pārdot kādu speciālu preci pēc atbilstošajiem atslēgas vārdiem. seo optimizācija attīstās nepārtraukti, tādēļ ir jāseko līdzi svaigākajai informācijai. Ir tik daudz faktori, kuri ietekmē mājas lapas atrašanās pozīciju meklētājos. Bet lieta tāda, ka visi faktori nemaz nav zināmi un tie, kuri ir zināmi var mainīties un vienā brīdī, ja tas palīdzēja pacelt augstākā pozīcijā Jūsu mājas lapu, vēlāk tas pats faktors var tieši Jūsu pozīciju pazemināt stingri zemāk, nekā pacēlāties augšā.

Viens no faktoriem, kurš ir mainījies tas ir rel="nofollow" atribūts. Agrāk lietojot šo atribūtu savām iekšējām lapām, mājas lapas vērtība nekritās. Taču tagad nav izdevīgi leitot šo atribūtu iekšējām lapām, jo ja iekšējai laipai uzliek nofollow atribūtu, vērtība šai laipai neaiziet, taču no konkrētās lapas, kurā ir šis links ar nofollow atribūtu tiek noņemta vērtība. Respektīvi, labāk ir, lai šī vērtība tiek tavai iekšējai laipai, lai arī tā nav diezko vērtīga, nekā, lai tā vienkārši netiek un nesaglabājās arī lapai no kuras šis links iziet.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru