ceturtdiena, 2014. gada 18. septembris

Mājas lapas optimizācija - seo

Mājas lapas apmeklētību var palielināt izmantojot dažādus optimizācijas paņēmienus. Protams, ja ir saturs, kuru vēlās apmeklētāji, tad atbilstoši būs arī liela mājas lapas apmeklētība. Taču, arī situācijā, kad apmeklētāju ir daudz, nekad nenāk par sliktu palielināt aplūkoto lapu daudzumu. Pagājušā nedēļā manu lapu aplūkošanas daudzums bija aptuveni uz pusi mazāks.

Mani mājas lapas optimizācijas paņēmieni bija tādi, ka lietotājs meklējot saturu caur google nonāk manā lapā. Atbilstoši zem šī satura vai arī saturā iekļaujot tiek piedāvātas dažādas lapas par līdzīgam tēmām. Vairums apmeklētāju, protams, ka nospiež uz šiem linkiem, ja reiz viņam šī informācija, kuru ir meklējis šķiet interesanta. Tādā veidā tiek palielināts apmeklēto lapu daudzums, kā arī laiks, kuru lietotājs pavada mājas lapā. Tādā veidā ne tikai var iegūt labum no tā, ka palielinās apmeklēto lapu daudzums, bet arī var nokļūt augstākā vietā google meklētājā.

Otra mājas lapas optimizācija bija tāda, ka ievietoju lapā populārākās ziņas, kuras lietotāji apmeklē visvairāk. Protams, ka psiholoģiski, ja virsraksts ir populārākās ziņas, tas cilvēkam liek domāt, ka jābūt ļoti noderīgai informācijai. Teikšu tā, ka ne vienmēr tas tā ir, jo tās ziņas, kuras šobrīd skaitās manā lapā ļoti populāras es pats tās par tādām neuzskatu, liktu pavisam noteikti  citas, kuras ir daudz mazāk apmeklētas. Lai nu, kā tas viss strādā un klikšķu daudzums pa saitēm ir palielinājies ievērojami.

Iepriekš biju arī rakstījis par kādu citu seo optimizāciju blogam blogspot . Veicot dažādus optimizācijas paņēmienus vai risinājumus var sasniegt labus rezultātus un labu apmeklētību mājas lapai. Ievietot rakstos saistošus linkus pat ir ieteicams, jo tas ne tikai uzlabo lapu apmeklētības daudzumu, bet arī no seo optimizācijas viedokļa var paaugstināt lapas pozīciju meklētāju programmās.

Mājas lapas izveide no nulles vienmēr būs labāks risinājums nekā izmantot gatavas platformas, piemēram wordpress vai blogspot. Nav svarīgi cik šīs platformas ir attīstītas, no seo optimizācijas viedokļa, tās ir piebāztas ar ļoti nelietderīgu kodu daudzumu, kurš ne vienmēr tiek izmantots. Kā arī optimizēt ir daudz grūtāk, jo pa lielam var veikt vizuālo optimizāciju, bet 100% koda optimizācija nav iespējama. Statisko lapu ielādes ātrums vienmēr būs daudz ātrāks nekā dinamiskās lapas ielādes ātrums. Un googlei meklētājā bieži vien ierindo tās lapas augstākās pozīcijās, kuras ielādējās daudz ātrāk. Šie kritēriji, pēc kuriem, meklētajā lapas tiek kārtotas ir ļoti daudz, taču lapas ielādes ātrums ir viens no kritērijiem, kuru ir iespējams optimizēt. Ievietojot attēlus mājas lapā tos var samazināt, jo ne vienmēr ir nepieciešami lieli attēli.

Veidojot mājas lapu, nepieciešams piedomāt pie tās ātrdarbības. Ātrdarbību ietekmē, lapas dizains, tās saturs un, protams, programmēšanas kods. Jāizvairās izpildīt koda daļas, kuras konkrētajā situācijā nav nepieciešamas. Kā arī ir jāveic dizaina un attēlu optimizācija un kompresija, lai ietaupītu resursus uz servera, kā arī paātrinātu lapas ielādes ātrumu. Arī saturu ir iespējams kompresēt, kas ievērojami var palielināt lapas ielādes ātrumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru