sestdiena, 2012. gada 4. augusts

Seo optimizācija blogam blogspot

Seo optimizācija blogam, izmantojot google blogspot pakalpojumus. Optimizācijas veidi ir daudz un dažādi un visi no tiem ievērojami uzlabo to, kā Jūsu mājas lapa vai blogs tiks attēlots meklēšanas rezultātos google. Ir daudzi faktori, kas ietekmē, lai mājas lapa tiktu attēlota pirmajā meklēšanas lapā izmantojot  specifiskus atslēgas vārdus. Svarīgi, lai atslēgas vārdi, pēc, kuriem lapa tiks atrasta, būtu mājas lapas augšējā daļā, vidusdaļā un pašā apakšā. Tas ietekmē to, ka meklētāji uzskata 100%, ka izmantojot konkrētos atslēgas vārdus atrodot mājas lapu, tās saturs ir atbilstoš atslēgas vārdiem. Tas ir viens no faktoriem, kas nodrošinās Jūsu mājas lapas augstāku atrašanās pozīciju meklētājā, pēc konkrētiem atslēgas vārdiem.
Izmantojot blogspot pakalpojumu ir jāveic nelielas izmaiņas kodā, lai lapas apakšā attēlotu nepieciešamos atslēgas vārdus. Atverot bloga veidni, ir jāiečeksē 'Izvērst logrīku veidnes". Tālāk kodā tiek meklēta rindiņas.


Aiz pirmā div bloka noslēdzošā elementa mēs veicam nelielas izmaiņas kodā, lai panāktu vēlamo efektu un lapas apakšā tiktu attēloti atslēgas vārdi.

<b:if cond='data:blog.pageName != &quot;&quot;'>
 <script type='text/javascript'>
var x = document.location.href;
if ((x.substring(38,45))!=&#39;archive&#39;) {
document.write(&quot;<h2><div class='footer-title' id='foot' style='text-align: center;'><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></div></h2>&quot;); }
else {
document.write(&quot;<h2><div class='footer-title' id='foot' style='text-align: center;'>data:blog.title</div></h2>&quot;); }
</script>
<b:else/>
<h2><div class='footer-title' id='foot' style='text-align: center;'>data:blog.title</div></h2>
</b:if>

Nedaudz par kodu, kas tad tur īsti notiek. Pirmajā daļā tiek veikta pārbaude vai eksistē vērtība, kura ir ieraksta jeb ziņas virsraksts. Ja ziņas virsraksts ir, tad tālāk ar javascript palīdzību veicam nelielu darbību, kurā no mājas lapas linka, kurā atrodamies, paņem tikai nepieciešamos simbolus no 44 līdz 51 simbolam. Šie simboli satur vārdu archive. Tas nepieciešams, lai arhīva lapā netiktu attēloti nekorekti atslēgas vārdi, jo lapas pageName ir mēnešu nosaukumi.  Otrā koda daļa veic pārbaudi par to ja, virsraksta nosaukums ir tukšums, tad attēlo bloga virsrakstu, kā atslēgas vārdu lapas apakšā. Ta kā, lapā jau ir izmantots h1 tagds, tad nav ieteicams, to lietot atkārtoti, tādēļ tiek izmantots h2 tags.

Vēl nedaudz par substring funkciju. Lieta tāda, ka katram šie skaitļi iekavās atšķirsies, jo tas atkarīgs cik gara ir mājas lapas adrese. Skatoties pēc šīs adreses http://www.pieraksti.id.lv/2009_10_01_archive.html  redzam, ka pēc 38 simbola sākās mūsu nepieciešamais vārds archive un tas beidzās ar 45 simbolu. Norādot funkcijā substring 38,45, iegūstam vārdu archive.


Patiesībā veidnē var veikt vēl daudzus seo oprimizācijas uzlabojumus blogam, bet par tiem tad kādu citu reizi

Lasi arī par mājas lapas optimizācija un statistika


Seo optimizācija telefoniem

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru