sestdiena, 2013. gada 9. marts

Flīzēšana vannas istabā

Biju saņēmies un uzsāku flīzēšanas darbus, taču visvairāk man nepatika, paši sagatavošanās darbi, jo tas ir nedaudz apgrūtinoši, ja remonts ir jāveic vietā, kur pats dzīvo. Protams, ka man sākumā bija jautājums par to kā flīzēt flīzes, taču konsultējos ar cilvēkiem, kuri to bija darījuši un domāju, ka nepieciešamo informāciju ieguvu. Nācās ņemt nost vannu, nest ārā, atvienot veļas mašīnu un citas lietas. Diemžēl krānu neņēmu nost, lai gan tagad nedaudz nožēloju, jo tad viss būtu sanācis daudz labāk, kā arī dvieļu žāvētājs palika savā vietā, lai gan to visu vajadzēja noņemt, tas būtu atvieglojis darbu un rezultāts izskatītos daudz labāk. Taču kā saka, no kļūdām mācās un iesaku visiem, kas velās veikt flīzēšanas darbus vannas istabā, tad visu maksimāli vajag atbrīvot, lai paliek gludas sienas. Tā kā iepriekš man jau bija bijušas flīzes, tad sienas īpaši nelīdzenas nebija, atlika tikai noņemt vecās flīzes un nedaudz pieslīpēt sienas un atbrīvot no vecās flīžu līmes. Tas nebija tas ilgākais darbs, jo flīzes tur atradās pietiekami ilgu laiku, lai tās viegli nāktu nost. Pēc flīžu noņemšanas es uzsāku gruntēšanas darbus, lai flīžu līme labāk turētos. Tas bija pailgs process, jo bija jāļauj, lai grunts nožūst. Vēl sīka nianse, ka pēc vannas noņemšanas panesās pēc kāda laika baigi spēcīgs aromāts, kas sit nenormāli pa nāsīm un liekās, ka kāds ir iekāpis sūdā. Īsāk sakot, kanalizācijas truba no vannas ir palikusi vaļā, tāpēc iesaku pēc vannas noņemšanas to aiztaisīt. Šeit katrs var izdomāt savu veidu kā to izdarīt, bet es vannas kanalizācijas trubu aiztaisīju aizbāžot to ar lupatu. Spēcīgais aromāts pazuda un varēja mierīgi turpināt darbu.

Pats flīzēšanas darbs vannas istabā nav tik sarežģīts, uzjauc flīžu līmes masu, uzklāj to uz sienas, un liek virsū flīzes, vienīgi vēlams varbūt izmantot kaut kādas atzīmes iepriekš, lai flīzes varētu pēc iespējas taisnāk pielikt pie sienas.Svarīgi, lai pirmā rinda būtu pilnīgi taisna, jo tad arī pārējās tādas būs. Problēmas sākās, tad kad bija jāsāk zāģēšanas darbi. Runa iet, par zāģēšanas darbiem, kur bija jāizzāģē dažādi caurumi flīzēs. Biju iedomājies, ka nekas traks jau tas nav, paņem fleksi un tik zāģē, taču iespējams, ka mans fleksis bija diezgan slikts priekš šāda veida darbiem un vajadzēja citu fleksi, kaut ko mazāku. Vienkārši, sākot zāģēšanas darbus ar fleksi, bija baigā vibrācija, kā rezultātā flīzes vienkārši pārsprāga uz pusēm. Nācās lietot nedaudz vecmodīgākas metodes un zāģēt ar metāla zāģi, lai gan tas nav tas labākais veids, jo zobi diezgan ātri nodilst. Taču nekas cits neatlika. Šeit ar diez ko labi negāja, jo trīs flīzes pārplīsa no intensīvās zāģēšanas. Patiesībā baigais čakars bija ar to zāģēšanu, jo tas metāla zāģis diezgan ātri uzkarsts, jo šaubos vai tas ir paredzēts tādiem darbiem. Visvairāk man no visa šī flīzēšanas darba, vannas istabā, patika tieši flīžu likšana pie sienas, un interesanti likās arī zāģēšana ar flīžu griezēju. Lai nu kā rezultāts beigās bija diezgan labs, vēl viss pilnībā nav pabeigts, dažādi krāsošanas darbi vel priekšā. Taču kopumā izskatās diezgan labi.

Flīzēšana vannas istabā prasa ātru darbu, jo ja dzīvo uz vietas, tad nepieciešams atlikt atpakaļ dušu vai vannu pēc iespējas ātrāk. Lūk var aplūkot bildi ar vienu sienu, uz kuras atrodas flīzes, bet vēl nav aiztaisītas šuves.
Flīzēšana - kā flīzēt flīzes

Kopumā flīzēšanas izmaksas nebija tik lielas. Skats arī ļoti ievērojami uzlabojās. Tā kā es visu darīju pats, tad darba izmaksas man bija bezmaksas, kā rezultātā sanāca ietaupīt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru