otrdiena, 2013. gada 5. februāris

Flīzēšana - kā flīzēt flīzes

Nesen biju nolēmis izflīzēt vannasistabu. Patiesībā par flīzēšanu neko daudz es nezināju, biju paskatījies, dažus video youtube kanālos, lai saprastu aptuveni, kas ir nepieciešams un kā aptuveni to var izdarīt. Kad biju smēlies nedaudz informāciju internetā un no cilvēkiem, kas tādas lietas jau ir darījuši, nācās doties uz veikalu depo, lai iepirktu visu nepieciešamo.

Kas tad ir vajadzīgs, lai veiksmīgi varētu uzsākt flīzēšanas darbus?

Flīzēšana ir rūpīgs process, tāpēc sienām vajadzētu būt pietiekami gludām, vismaz normas robežās, ja tas tā nav, tad līdzinām ar izlīdzinošo masu, rotband.
Nepieciešamās lietas flīzēšanai ir - flīzes, krustiņi, kurus izvieto starp flīzēm, veidojot flīžu šuves, betona kontakts, flīžu līme, lāpstiņa ar, kuru uzklāt flīžu līmi, šuvotājs nepieciešamajā krāsā, flīžu griezējs, fleksis vai zāģis, ar kuru ir iespējams izzāģēt caurumus flīzēs.

Flīžu krustiņus es izvēlējos 3 mm platumā, uzskatu, ka tas bija man piemērots flīžu šuves platums. Flīžu griezējs izmaksāja nepilnus 7 Ls, ar kuru iespējams griezt flīzes garumā līdz 30 cm, kas manā gadījumā bija pilnīgi pietiekoši..

Pirms uzsāku flīzēšanas darbus, tātad sienas noklāju ar betona kontaktu un ļāvu tam iesūkties un sienām nožūt. Pēc tam, jau varēja ķerties klāt flīzēšanai, sajaukt flīžu līmi spainī un klāt to uz sienas vienmērīgā daudzumā, kārtīgi to izklājot pa visu sienu. Flīzēšanu sāku no augšas uz leju, pirms tam atzīmējot vienādu augstumu, lai būtu līniija pēc kuras orjentēties. Noklājot pirmo rindu, un izvietojot flīžu stūros krustiņus, varēja jau flīzēt nākamo rindu, un tādā veidā, lēnām uz priekšu. Šur tur protams, jāpiegriež kāds atbilstošs flīžu izmērs vai jāpiezāģē un tas, protams, prasa nelielu precizitāti un rūpību, lai visas grieztās flīzes vienā rindā, būtu vienādas. Daudzi izmanto līmeņrādi, lai flīzes būtu taisnas un nerastos problēmas, ka tās nav vienā līmenī. Taču es līmeņrādi neizmantoju un paļāvos tīri uz aci un izjūtām, braucot ar roku pa sienu. Šur tur varbūt nedaudz nesapas flīžu līmenis, taču tas viss ir sīkums un uz aci vizuāli nav redzams. Kad flīzes ir jau uz sienas, ņemam šuvotāju un taisām ciet šuves starp flīzēm. Tā kā man šuves bija tādā krāsā, kā flīžu līme, tad es arī izmantoju to pasu flīžu līmi, lai aiztaisītu šuves.

flīzēšana - kā flīzēt flīzes


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru