svētdiena, 2012. gada 21. oktobris

Mājas lapas izveide

Mājas lapas izveide sastāv no vairākām daļām jeb posmiem. Manuprāt, svarīgākie posmi ir šādi - mājas lapas dizains, funkcionalitāte, seo optimizācija, saturs, domēns. Ja man būtu šie posmi jāsarindo pēc svarīguma, tad noteikti, tas izskatītos šādi:

Veiksmīga mājas lapas izveide ir atkarīga no zemāk uzskaitītām lietām.

1. Saturs
2. seo optimizācija
3. domēns
4. funkcionalitāte
5. web lapas dizains

Kāds cits iespējams, ka uzskatīs savādāk, taču es uzskatu, ka dizainam vispār nav liela nozīme, jo es kā lietotājs meklējot saturu, man tieši interesē saturs nevis mājas lapas dizains, kurš ir veidots animētā veidā un uzbraucot uz kādas pogas uzreiz desmit rūķīši sāk viens otru ....

Tā kā daudzi nodarbojās ar seo optimizāciju, tad noteikti arī Jums tas būtu jādara, jo ar seo optimizāciju var sasniegt labus rezultātus un lielu apmeklētāju daudzumu. Ja par seo optimizāciju vispār nedomāsiet ļoti daudzus apmeklētājus varēsiet pazaudēt dēļ saviem konkurentiem, kuri par seo optimizāciju domā. Ir daudzi faktori, kuri ietekmē mājas lapas atrašanās pozīciju meklētājos. Daži no faktoriem, kuriem vajadzētu pievērst uzmanību ir šādi - ārējās un iekšējās saites uz jūsu lapu, domēna vecums, atslēgas vārdi, h1,h2,h3 tagi, alt tagi bildēm. Svarīgi, lai mājas lapas saturs sākās un beidzās ar atslēgas vārdu pēc, kura tiks meklēts Jūsu saturs. Protams, ir vēl daudzi un dažādi faktori, kas visu šo procesu ietekmē ir arī tādi faktori, kurus nevar ietekmēt piemēram, izveidotā linka vecums, domēna vecums, taču domēnu variet pārpirkt, kuram jau ir savs stāžs.

Mājas lapas izveide bez laba domēna vārda nevar iztikt!
Izvēlētais domēns arī ir ļoti svarīgs, jo tam ir jābūt pietiekami vienkāršam un ne pārāk garam, taču tai pašā laikā, viņam vajadzētu saturēt kādu populāru atslēgas vārdu, kurš bieži tiek meklēts un būtu labi, ja šis domēna atslēgas vārds būtu Jūsu mājas lapas saturā un tieši par tēmu.

Mājas lapas izveides procesā, funkcionalitātei un dizainam, protams, ir nozīme, lai apmeklētāju neaizbaidītu, taču ne tik liela nozīme kā saturam, seo optimizācijai un domēna vārdam, jo funkcionalitāti un dizainu lietotāji internetā nemeklē.

Mājas lapas izveidei var lietot dažāda veida programmas, priekš dizaina izstrādes varētu lietot photoshop, html, html5 un css. Es parasti izstrādāju ar photoshop fona tapeti, mājas lapas logo un dažreiz citus vizuālos elementus. Taču pārsvarā aprobežojos ar html, html5 un css. Kā jau iepriekš minēju, tad ar dizaina izstrādi ļoti neaizraujos.

Funkcionalitāti mājas lapas izveidei parasti izstrādāju ar php un minimāli ar java, pilnībā manām vēlmēm pietiek ar šīm divām programmēšanas valodām. Nu un noteikti apakšā visam ir mysql datubāze, kurā tiek glabāts mājas lapas saturs un cita informācija.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru