otrdiena, 2012. gada 18. septembris

Radiatoru nomaiņa

Tā kā tuvojās ziema, tad ir vēlēšanās nomainīt radiatorus. Izrādās, ka tas viss nav tik vienkārši. Firmas ir daudz taču, kad ir jāsāk kaut kas darīt, tad sākās problēmas. Zvanu vienai firmai, it kā viss tiek sarunāts, nākamā dienā piebraukšot un sastādīs tāmi, taču protams neviens neparādās un līdz ar to nekas arī nenotiek. Pēc kāda laika zvanu citai firmai, it kā ir gatavi mainīt, bet jāsagādā pašam radiatori un materiāls, diemžēl nav laika staigāt pa veikaliem un šis variants arī neder. Zvanīju trešai firmai, ir gatavi mainīt, materiālu un radiatorus sagādās, taču vajadzētu sarunāt, ka man konkrētā datumā atslēdz ūdens cirkulāciju radiatoriem. Man vajag aiziet pie Rīgas siltums cilvēkiem un visu sarunāt. Nu nav man tā laika, lai staigātu un meklētu kādu, kas man atslēgs ūdens cirkulāciju radiatoriem un pēc tam vēl ar citu firmu sazināties, kuri nāks nomainīt visu, un pēc tam atkal ar Rīgas siltumu jārunā, lai slēdz visu atpakaļ. Normāli būtu tā, ja ir firma, viņi visu noorganizē, sarunā, atbrauc ar visu nepieciešamo, nomaina, mēs parakstam papīrus un es samaksāju par padarīto darbu, materiāliem un radiatoru un, ja vajag iedodu vēl pa virsu. Ja man ir jāiet runāt ar Rīgas siltuma cilvēkiem, tad tāda veida firmām zūd jēga, tad jau uzreiz jāmeklē rokā Rīgas siltuma cilvēki, kuriem ir zināmi savi meistari, kuri visu atslēgs, pieslēgs, samainīs, nomainīs.

Izrādās ka radiatoru nomaiņa ir diezgan sarežģīts process, man viena firma vēl jautāja par kaut kādiem projektiem, par kuriem nebija nemazākās nojausmas un piedāvāja pa papildus samaksu izstrādāt projektu. Kas tas par projektu, vecā radiatora vietā jāieskicē jauns un tādēļ ir jātaisa vesels rasējums?

Ir kāds labs meistars, kurš var atbraukt un visu izdarīt bez liekiem jautājumiem un papildus darbībām, kuras ir jāveic man pašam?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru