sestdiena, 2014. gada 26. aprīlis

Mājas lapas statistika un optimizācija

Lai būtu iespējams optimizēt mājas lapu, nepieciešams iegūt tās statistiskos datus, lai atbilstoši zinātu kā rīkoties. Mājas lapas statistiskie dati kalpo kā palīg līdzeklis, kurš parāda kurā virzienā nepieciešams veikt optimizācijas soļus. Turpmāk tiks runāts par šī bloga jeb mājas lapas statistiskajiem datiem viena gada garumā. Šie dati, kurus ir iespējams iegūt, ļauj ne tikai uzlabot lapas apmeklētāju skaitu, bet arī ir pietiekoši interesanta informācija.

Informācija par populārākajām pārlūka programmām viena gada garumā apmeklējot šo blogu:
parlukprogrammu-popularitate

Kā jau redzams pēc datiem, tad google chrome pārliecinoši ieņem pirmo vietu. Pārsteigums bija, ka Safari daudz neatpaliek no operas.


Kā jau pēc attēla redzams, tad, protams, ka izmantojot datoru šī lapa tiek apskatīta visvairāk. Taču šeit ir vērts padomāt par optimizāciju, piemēram, kaut vai par informācijas optimizāciju. Ir jāizvērtē, kas tiek meklēts no mobīlajām ierīcēm. Mūsdienās mobīlo ierīču apmeklējums paliek aizvien lielāks, tieši tāpēc ir vērts padomāt, lai izstrādāto mājas lapu varētu ērti arī aplūkot ar mazāka izmēra ierīcēm, kur dizains būtu speciāli piemērots. Zemāk neliels detalizētāks ierīču izklājums.

Populārākās 10 ierīces, ar kurām tiek apmeklēta šī mājas lapa.
popularakas-10-ierices

Kā jau redzams pēc attēla, tad Apple iPad ir vienozīmīgs līderis, otro vietu ieņem Samsung modeļi.

Interesanta statistika ir par sociālajiem portāliem. Nedaudz papētīju un sapratu, ka šajā lauciņā nāksies krietni piestrādāt, jo patreizējie statistiskie dati ir ļoti zemi, taču sociālo portālu ir ļoti daudz un iespējas ir palielināt apmeklētāju skaitu.

socialie-portali

Šeit var iegūt ne tikai informāciju par to kāds daudzums apmeklētāju nāk no sociālajiem tīkliem, bet var iegūt arī informāciju, kādas lapas tieši ir visvairāk apmeklētās no sociālajiem portāliem. Manā gadījumā visvairāk apmeklētā un ieteiktā lapa ir par naudas izņemšanu no paypal konta. Kā redzams, protams, informāciju, kura kādam var noderēt tiek ieteikta un popularizēta.

Sociālo tīklu ir ļoti daudz un google ir sadarbība ar šiem - Allvoices, Delicious, Diigo, Disqus, Echo, Google Groups, Google+, Hatena, Livefyre, Meetup, Pocket, Reddit, SodaHead, Stack Overflow, Typepad, VKontakte, Yaplog.

Mājas lapas optimizācija mūsdienās ir ļoti svarīga, lai varētu konkurēt ar citām mājas lapām.Google analytics piedāvā ļoti detalizētu informāciju, kuru ir vērts papētīt. Tiek piedāvāta informācija par atslēgas vārdiem, kādi tiek lietoti, lai atrastu mājas lapas saturu. Var papētīt par to, kāds ir lapas ielādes ātrums, cik daudz ir unikālo apmeklētāju un tādu apmeklētāju, kuri atgriežas atkārtoti. Ir pieejama informācija par cilvēka vecumu un interesēm balstoties uz informāciju, kuru google iegūst no lietotāja, ja tas ir autorizējies google kontā.

Runājot par lapas ielādes ātrumu, tad priekš mājas lapas optimizācijas tas ir ļoti svarīgi. Šai lapai ielādes ātrums ir diezgan slikts, jo lapa tiek hostēta uz google servera, kurš neatrodas Latvijā, taču apmeklējums pārsvarā nāk no Latvijas, kā rezultātā šeit arī zūd lapas ātrums. Taču ne tikai hostētāja servera izvēle ietekmē mājas lapas ielādes ātrumu, protams, arī scripti, attēli un vispārīgais mājas lapas dizains un citas lietas.

Lietojot seo optimizāciju priekš meklētāju programmām var panākt lielu apmeklētāju pieaugumu. Lietojot google analytics rīku ir iespēja izvērtēt mērķauditoriju, kas viņiem patīk un, ko viņi meklē. Balsotites uz iegūto informāciju ir iespējams sniegt viņiem tieši meklēto jeb to, kas interesē.


Protams, ka izmantojot google analytics nav tikai plusi un ieguvums. Tam visam ir arī ļoti liels mīnuss. Pie mīnusiem var pieskaitīt lapas ielādes ātruma samazinājumu. Uz katra lapas ielādes ātrumu, tiek veidots savienojums ar google servisu, kurš izpilda dažādus skriptus, lai iegūtu visu detalizēto informāciju. No mājas lapas optimizācijas viedokļa tas protams nav labi. Visas liekās darbības palēlina lapas ielādes ātrumu, tādēļ ir jāizvērtē vai tas ir nepieciešams.

Lasi par seo optimizācija blogam

2 komentāri:

  1. Pārsteigums, ka starp 93% prastu, tupu indivīdu atrodas 3.16 % domājošu ļautiņu. Ta ir vidējā statisika. Un 3.05 % ar perversijām. Nekas jauns nav te pavēstīts.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Varbūt vari kaut ko jaunu pateikt, lai cilvēki varētu izglītoties? Es labprāt uzzināt ko jaunu par šo tēmu.

      Dzēst