piektdiena, 2009. gada 27. novembris

DC++ aktīvais un pasīvais lietotājs

Pirmkārt DC++ nav tik labs kā Rewconnect. Iespējams, ka kaut kas ir mainījies taču, manuprāt, mainījies nav nekas. Rewconnect labums atšķirībā no DC++ ir tāds, ka ja fails ir kaut vai 100 lietotājiem, tad no visiem 100 arī vilks šo failu un slots būs aizņemts tikai viens. Bet DC++, katrs lietotājs ir viens slots. Vismaz tā bija agrāk.

Kāda starpība starp aktīvo un pasīvo lietotāju? Ļoti liela starpība, jo pasīvais lietotajs ne vienmēr var pieslēgties visiem lietotājiem. Taču aktīvais lietotājs var pieslēgties pilnīgi visiem lietotājiem.


Kā nomainīt pasīvo lietotāju uz aktīvo?


Atver DC++ -> Settings -> Connection settings



Lodziņā Activ rakstam savu ip adresi. Ja gadījumā nezināt savu ip adresi ieejam http://net.apollo.lv/ tur varēs sameklēt. Tālak jānorāda TCP un UDP porti, defaultā tiem ir jābūt 1412. Kad tas ir aizpildīts, spiežam ok, un esat aktīvs lietotājs. Vēl svarīgi, lai nebloķētu portus Firewall, tādēļ iespējams, ka labāk Firewall ir atslēgt vai arī norādīt settingos, ka konkrēto programmu un portus nebloķēt, tas pats arī attiecās uz antivirusa iebūvētajiem firewall un routera firewall. Ja esat aktīvs lietotājs, taču nestrādā search, tātad kaut kas bloķējās, un jāmeklē, kas varētu bloķēt portus un ienākošās ip adreses.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru