piektdiena, 2017. gada 14. aprīlis

Google adsense Latvijā ļauj pelnīt naudu

Daudzi jautā vai var nopelnīt ar google adsense Latvijā. Teikšu tā, ka ar google adsense es spēlējos jau kādu laiku, taču nav tā, ka būtu baigi daudz nopelnījis. Lapas saturu es veidoju latviešu valodā, lai gan apzinos, ka daudz lielāka peļņa būtu, ja saturs tiktu veidots angļu valodā. Kaut ko nopelnīt noteikti, ka var. Pats esmu saņēmis vairākas google adsense naudas izmaksas.

Lūk šeit var izlasīt par manu pirmo google adsense čeku

Veidojot lapas satur latviešu valodā arī ir iespēja labi nopelnīt, vienīgi ir jāiegulda daudz vairāk darbs nekā, ja lapas saturu veidotu angļu valodā. Latviešu valodā ar vienu mājas lapu ir grūti pelnīt, ja vienīgi tā nav ļoti apmeklēta lapa.

Zemāk pievienotajā attēlā var redzēt, ka klikšķi no Latvijas apmeklētajiem ir daudz zemāk novērtēti nekā, piemēram, no Lielbritānijas.

google adsense latvija

Latvijas 257 klikšķi ir 23,45 Euro vērti, lai gan tai pašā laikā, no Lielbritānijas ir tikai 19 klikšķi, kuru vērtība ir gandrīz puse no Latvijas nopelnītās summas 8,44 Euro. Apskatoties šos statistikas datus uzreiz ir skaidrs, ka ārzemju apmeklētāji ir daudz vērtīgāki par Latvijas apmeklētajiem. Lai vairāk piesaistītu ārzemju apmeklētāju, lapas saturam viennozīmīgi ir jābūt angļu valodā.


Google adsense piedāvā izvietot mājas lapā līdz trīs teksta vai attēla reklāmām. Tas ir maksimālais skaits, ko vienā lapā var izvietot. Papildus teksta un attēla reklāmām ir iespēja izvietot teksta saites.
Ja mājas lapā ir izvietots saturs uz, kuru google atved ar labi atmaksātiem atslēgas vārdiem, jo lielāka būs peļņa par vienu klikšķi no katra apmeklētāja. Labi apmaksāts saturs ir tāds kā, piemēram, forex, banka, viesnīcas, kredīts, auto tirdzniecība un citas līdzīgas satura mājas lapas.

Pelnīšana ar google adsense var būt kā papildus darbs vakaros no mājām. Taču daudziem cilvēkiem ar lielu mājas lapu apmeklējumu tas ir vienīgais darbs. Reklāma ir ļoti dārga it sevišķi, ja ir liela konkurence konkrētā sfērā. Tieši tādēļ reklāmu biznesā apgrozās lielas naudas summas. Tie, kuri māk paņemt kaut ko no tā visa, tie arī šo iespēju izmanto.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru