trešdiena, 2017. gada 1. marts

Rīgas biržā šodien strauji pieauga vērtspapīru cenas

Šodien Rīgas biržas vērtspapīriem strauji pieauga cena. Pats interesantākais ir tas, ka cenu kāpumi bija ļoti strauji un darījumu skaits vairāku uzņēmumu vērtspapīriem bija iespaidīgi augsts. Būtu interesanti uzzināt, kas ietekmēja šo straujo cenu kāpumu, jo caurskatot finanšu ziņas nekādu īpaši globālu informāciju, kas varētu ietekmēt vairāku uzņēmumu likteņus īsti neatradu.

vērtspapīru birža


Vērtspapīru cenas


  • Olainfarm šodien cenu kāpums bija 1.96%, šī brīža cena par vienu vērtspapīru ir 9.050 Euro.
  • Iespaidīgs cenu kāpums bija Grindeks uzņēmuma, 5.6% un šī brīža cena par vērtspapīru ir jau 4.9 Euro.
  • Valmieras stikla šķiedrai cenu kāpums ir 1.31% un šī brīža cena 3.1 Euro.
  • Latvijas gāzei cenu kāpums ir 5.76% un šī brīža cena 8,26 Euro par vienu vērtspapīru.
  • Latvijas balzamam cenu kāpums 0.27%.  Šī brīža cena 7.51 Euro.



Kā redzams, tad vairākiem uzņēmumiem ir straujš vērtspapīru cenu pieaugums. Grindeks akcijas šodien tika pārdotas kopumā ar 120 darījumiem ar kopējo akciju skaitu 33234.

grindeks pieaug cena


Pagājušā nedēļā tieši pārdevu Grindeks akcijas un laikam tomēr nedaudz pasteidzos. Zināju, ka būs cenu pieaugums, taču negaidīju, ka tik strauji cena pieaugs un, ka tik globāli vairākām uzņēmumu akcijām.


Kas šonedēļ notika finanšu ziņās?
Mārciņai pieauga kurss. Ar dolāru notika tieši tas pats.Naftas cena samazinājās.


Vai tiešām šie bija tie faktori, kuri ietekmēja šo globālo cenu pieaugumu vērtspapīriem Rīgas biržā? Naftas cenas samazinājums principā to tiešām varētu ietekmēt, jo uz kravu pārvadājumiem sanāk ietaupīt naudu kā rezultātā uzņēmumiem ir mazākas izmaksas un lielāka peļņa. Lai gan nedēļas sākumā finanšu ziņās rakstīja, ka naftas cenu samazinājums neatstās nekādu iespaidu Eiropas biržās. Izskatās, ka kāds būs kļūdījies.

Vērtspapīru pirkšana un pārdošana ir laba naudas pelnīšana. Investējot pietiekoši daudz naudu uz cenu svārstībām ir iespējams nopelnīt lielas summas.


Vai kādam ir vēl kāda papildus informācija par to, kas šodien notika Rīgas biržā un, kas izraisīja šo aktivitāti un lielo darījumu skaitu ar vairāku uzņēmumu vērtspapīriem?


2 komentāri:

  1. Katrai no tevis nosauktajām akcijām ir savi iemesli.
    Grindex paziņoja par negaidītu 9 miljonu peļņu un rekord apgrozījumu 2016 gadā.
    Gāze paziņoja par plāniem 2017 izmaksāt iespaidīgas dividentes.
    Palasi gada pārskatus, kurus vakar daudzi publicēja.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā tie pārskati daudz ko izskaidro. Šos pārskatus biju palaidis garām, uzreiz sāku ar finanšu ziņu izpēti. Paldies par informāciju!

      Dzēst