svētdiena, 2016. gada 22. maijs

Kā var paātrināt wifi ātrumu jeb internetu?

Parasti es lietoju optisko kabeli, taču, kad ciemojās viesi, tad tiek izmantot rūteris. Izrādās, ka nepareiza rūtera konfigurācija var samazināt interneta ātrumu. Man bija problēma ar to, ka skatoties internetā HD video bieži vien wifi savienojums pats no sevis atvienojās. Sāku meklēt informāciju, kas varētu būt par problēmu un kā šo problēmu varētu risināt.

Kā var paātrināt wifi ātrumu?

kā paatrinat wifi atrumu

Atradu internetā informāciju, ka wifi interneta ātrumu var paātrināt ar attēlā redzamo konfigurāciju. Izrādās, ka no drošības parametriem ir atkarīgs arī wifi interneta ātrums. Ja godīgi es to nebūtu iedomājies. Tātad vēlams ir lietot WPA2 autenfikācijas tipu, un paroles šifrēšanai AES metodi. Pirms es pats konfigurēju rūteri, ļoti liela pārliecība par to, ka ātrums uzlabosies noteikti, ka nebija. Taču, kā pa brīnumu ātruma testēšanas lapā uzrādīja daudz labāku ātrumu gan lejupielādēšanai, gan augšupielādēšanai. Bez šīs konfigurācijas lejupielādes ātrums bija 20 Mbps, tagad ar jauno rūtera konfigurāciju, interneta lejupielādes ātrums ir 47 Mbps. Šī konfigurācija uzlaboja lejupielādes ātrumu vairāk nekā uz pusi. Augšupielādes ātrums ar jauno konfigurāciju ir 80 Mbps, bet ar veco bija 27 Mbps.

Secinājums ir tāds, ka ne vienmēr visi rūtera iestatījumi pēc noklusējuma ir tie labākie, dažreiz tomēr ir vērts papētīt vairāk par tā piedāvātajām iespējām. Kā redzams, tad nezinot par šādu konfigurāciju, netiek izmantota visa rūtera jauda.

Kā var pārbaudīt interneta ātrumu?

Ir tāda adrese speedtest.net, kurā ir iespējams pārbaudīt gan lejupielādes ātrumu, gan arī augšupielādes ātrumu. Ir, protams, daudzas citas adreses, bet pats es lietoju tieši šo minēto.

Ko darīt, ja ir problēma ar wifi savienojumu?

Kā jau iepriekš minēju, tad man bija problēma ar wifi savienojumu, ka skatoties augstas izšķirtspējas video, bieži vien wifi savienojums pats no sevis atvienojās un pēc tam atkal savienojās. Meklējot šīs problēmas risinājumu, pie viena izdevās paātrināt pašu wifi lejupielādes un augšupielādes ātrumu. 

Wifi savienojuma problēmu es risināju šādi. Mūsdienās ir ļoti daudz ierīces, kuras patiesībā viena otrai traucē un bojā signālu. Ja datorā ieslēgsiet wifi, tad redzēsiet, ka apkārt ir ļoti daudz kaimiņu, kuri lieto tieši wifi. Ja lietojiet rūtera iestatījumos vienu un to pašu kanālu, tad var rasties signāla traucējumi. Ieteicams ir lietot 1, 6 vai 11 kanālu. Kā arī rūteri noteikti vajadzetu nokonfigurēt ar fiksēto ip adresi un dns adresēm. Un priekš lieliem datu apjomiem ir vēlams ieslēgt WMM vai QoS, atkarībā no rūtera modeļa. WMM ir paredzēts tieši lieliem multimēdiju failiem.

Pēc visām iepriekš minētajām darbībām izdevās atrisināt problēmu, ar wifi savienojuma pazušanu jeb atvienošanos.

Bezvadu internets, protams, ka ir ērtāks, jo nav jāizmanto nekādi vadi. Pa gaisu pagaidām nav tik ātrs internets kā pa optisko kabeli, tieši tādēļ daudzi tomēr izmanto optisko kabeli.

Kā pieslēgt wifi rūteri?

kā pieslēgt wifi rūteri

Jums noteikti ir mājās dators pie, kura bija piesprausts interneta vads. Šajā datorā iespraužiet interneta vadu, ja gadījumā tas ir jau pielikts pie rūtera. Atveriet programmu cmd.exe un ierakstiet ipconfig. Parādīsies visa nepieciešamā informācija. Norakstiet šo informāciju, jo tā būs jāievada rūtera konfigurācijas logā. Jums ir nepieciešama IP adrese, default getaway, subnet mask, dns serveru adreses un MAC adrese. Kad visa informācija ir norakstīta, to atliek sarakstīt rūtera konfigurācijas logā un jāieslēdz wifi. Kad viss ir nokonfigurēts var lietot bezvada wi fi internetu.

Lasi vairāk par rūtera konfigurācija

16 comments:

  1. Kārtējais Rockets pīpētājs un Cēsu suslas dzērājs.
    Jo kā gan savādāk kautko tik stulbu izmurgot?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kā zināji, ka es pīpēju un dzeru cēsu suslu? Vai esi pieslēdzies pie manas webkameras?

      Par to interneta ātrumu palielināšanu es atradu informāciju internetā, pats pamēģināju un sanāca palielināt ātrumu. Domā, ka tā ir filmas "Neiespējamā misija" turpinājums?

      Dzēst
    2. Apbrīnojama uzņēmība lietās kurās vispār neko nesaprot.

      Dzēst
    3. Varbūt uzrakstiet, kas tieši šeit ir rakstīts nepareizi? Savādāk es sāku šaubīties par Jūsu zināšanām.

      Dzēst
    4. Viss tavs DNS ir nepareizs. Ko tur vel skaidrot?
      Kurā jomā vel tu vari konsultēt? Ķirurģijā? Auto-elektronikā?

      Dzēst
    5. Vai domā attēlā? Protams, ka atstāju tukšu, nevis tagad publiski savus dns un ip adreses publicēsu. Attēls ir tikai informatīvs.

      Es vēl varētu konsultēt par auto-elektroniku, ja interesē.

      Dzēst
    6. Tu vari tikai pieslēgt Bluetooth ODB un izdzēst kļūdas pa 30€! :-D
      Cerams drīz ieviesīs kaukādas normas autoservisiem. Visās malās kretīni appisēji.

      Dzēst
    7. Šaubos vai Tu zini, ko es varu, ja vienīgi neesi pareģis no savas iedomu pasaules. Lai Tev dzīvē veicās!

      Dzēst
  2. Ak Dievs!!! Trakākais, ka izlasot šo murgu, ne viens vien sagādās sev problēmas un pēc tam brīnīsies :D.
    Autor, tu to info Youtubē atradi, vai kādā kulinārijas forumā? Jo ar WiFi konfigurēšanas pārzināšanu tam nav nekāda sakara.

    AtbildētDzēst
  3. Nesaprotu, te kāds arī lasa un domā, pirms publicē, vai arī, visticamāk, paši neko nesajēdz par tēmu? Tiešām neviens neredz kaudzi muļķību, kas tur sarakstītas ? Nu protams, var viss strādāt šādā režīmā, bet drošība tur vienāda ar nulli, kā arī - tieši 1,6 un 11 kanāli ir tie, kurus lieto visvairāk, secinājumus izdariet paši.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. WPA2-PSK (AES) tiek uzskatīts par vienu no drošākiem variantiem.

      Dzēst
  4. Autor, Tu raksti ka "Ieteicams ir lietot 1, 6 vai 11 kanālu".
    Nepiekritīšu,jo šīs frekvences ir visbiežāk izmantojamās!Ja kas! Reāli palielināt ātrumu tu vari iegādājoties ''normālu'' rūteri, nevis TP-Link pa 10eur.Vai savam konpim liec Static IP vai Dhcp,reāli wifi tev ātrāks no tā nepaliks.Visu nosaka config un pats router dzelzis,tā procis,atmiņa u.c.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pār ātrumu bija tikai viena sadaļa, kur nomaina šifrēšanu uz AES, pārējais raksts bija par wifi savienojuma pazušanu, atvienošanos. Es tā, skatos, ka tā kārtīgi neviens nav izlasījis līdz galam.

      Dzēst
  5. Vispār labāk lietot 5Ghz diapazonu.
    2.4GHz ir nenormāli piebāzts ar "širpotrebņiku" rūteriem, kāds izskatās ir arī tev.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Piekrītu, ja pērk jaunu rūteri, tad labāk ir ņemt 5 Ghz.

      Dzēst
    2. Kas jums Dienas Namā kompjus nosponsorēja? Soross?
      Kas pa internetu? Invalīdu paka?

      Dzēst