svētdiena, 2015. gada 15. februāris

Pelni naudu internetā rakstot jeb pusslodzes darbs

Internetā, manuprāt, viens no interesantākiem darbiem par, kuru var kaut ko nopelnīt, ir rakstīšana. Iespējas ir dažādas, var veidot saturu priekš citiem par to saņemot atalgojumu. Pārsvarā gan šāda metode ir novērota ārzemēs. Otrs variants ir veidot saturu pašam priekš savas mājas lapas vai bloga. Pelnīšana internetā rakstot ir tikai teorētiska. Praktiskā peļņa ir no reklāmām, kuras tiek izvietotas mājas lapā. Var izvietot partneru reklāmas saņemot komisijas maksu un var izvietot reklāmas bez starpniekiem, tādā veidā saņemot 100% peļņu. Bez starpniekiem izvietot reklāmas ir sarežģīti, jo ir jābūt lielam mājas lapas apmeklējumam un kādai konkrētai tēmai. Mazajām mājas lapām un blogiem labākais risinājums ir starpnieku reklāmas, jo tās var izvietot praktiski jebkurš. Viens no risinājumiem ir google adsense, taču ir arī citas alternatīvas kompānijas, kuras piedāvā līdzīgus pakalpojumus.

darbs internetā ar google adsense

Attēlā redzama šī brīža situācija manā google adsense kontā.


Reklāmās es neredzu neko sliktu, ja tā apmeklētājam spēj sniegt kaut kāda veida informāciju. Reklāma ir tāds pats saturs kā ievietots attēls vai uzrakstīts saturs ar vārdiem.

Summa, kuru izdodas iekasēt gada laikā ir noteikti lielāka par hostinga un domēna pakalpojumiem, lai arī es neizmantoju šādu maksas pakalpojumu.

Mana bloga apmeklējums ir neliels un kopējais saturs arī nesver ļoti daudz. Es aptuveni iztēlojos cik ir iespējams pelnīt ar lieliem projektiem un tur summas noteikti ir daudz iespaidīgākas.

Pelni naudu internetā rakstot vai veidojot jebkādu citu saturu!
Satura veidošana ir tikai viens no peļņas veidiem internetā. Saturs ir arī video un fotogrāfiju izvietošana, pārdošana. Piemēram, Latvijā viens no projektiem, kurš piedāvā pelnīt naudu rakstot ir atlants.lv. Atlantā esmu reģistrējies ļoti sen. Kopumā ir izvietoti vairāk kā 30 darbi un katru gadu tie nes peļņu. Peļņa nav liela, bet ieguldītais darbs par šiem ievietotajiem darbiem sen ir atmaksājies. Līdzīgi arī ir ar satura veidošanu mājas lapā vai blogā. Ja skatās ilgtermiņā, tad ieguldītais laiks noteikti atmaksājās.
pusslodzes darbs rakstot internetā

Attēlā ir redzama atlants.lv konta peļņas situācija.

Jo ilgāku laiku nodarbojies ar rakstīšanu internetā, jo vairāk saproti, kas cilvēkiem interesē. Ir ļoti noderīgi ievākt informāciju par to, ko lietotāji meklē un ar kādiem atslēgas vārdiem tie nonāk tavā lapā. Šos statistiskos datus var izmantot, lai attīstītu savu mājas lapu virzienā, kurš apmeklētajiem liekās interesants, tādā veidā arī palielinot peļņu.

Pelnīšana internetā kļūst aizvien populārāka. Par to liecina arī neskaitāmie interneta veikali. Šobrīd ir ļoti aktualizējies iepirkt preces no ārzemēm par zemākām summām un pārdot Latvijā par krietni lielākām summām, kur uzcenojums bieži vien ir pat trīskārtīgs.

Peļņas alternatīvas ir ļoti daudz, galvenais ir atrast to, kas pašam interesē un kas varētu būt kā pamatdarbs vai kā pusslodzes darbs jeb hobijs.

Lasi arī citus rakstus par saistītām tēmām kā, piemēram, Pirmais google adsense čeks

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru