svētdiena, 2014. gada 16. novembris

Apbedīšanas pakalpojumi

Nesen aizdomājos par to kā varētu būt strādāt kādā apbedīšanas firmā. Skaidra lieta, ka pieprasījums būs vienmēr kamēr neizdomās, ko jaunu. Manuprāt, šeit apgrozās liela nauda, lai būtu interese papētīt šo biznesu. Cik es pastaigāju pa apbedīšanas firmu mājas lapām, tad redzēju, ka cenas aptuveni ir diezgan līdzīgas. Kremēšanas izmaksas ir vislētākās salīdzinājumā ar apglabāšanu un citiem pasākumiem, kuri tiek veikti. Vidēji kremēšanas izmaksas ir 250 euro.  Pieticīgas apglabāšanas izmaksas vidēji ir 350 euro. Vēl papildus tiek piedāvāti fotogrāfu pakalpojumi un vēl sazin kādi citi pakalpojumi, lai tā kārtīgi varētu nosvinēt un normāli samaksāt.

Kas ietilpst šajā 350 euro cenā, kura ir vidējā no līdzīga tipa mājas lapām?

Apbedīšanas pakalpojumi
  • Bēru dienas un laika rezervēšana kapsētā. 
  • Apģērba nogādāšana morgā. 
  • Morga pakalpojumi (mirušā sagatavošana izvadīšanai). 
  • Zārka nogādāšana morgā. 
  • Katafalka pakalpojumi bēru dienā (no morga līdz kapsētai, kapsētas teritorijā līdz kapa vietai). 
  • Divi zārka nesēji (mirušā transportēšana no morga līdz kapa vietai, zārka nešana, zārka ielaišana kapā, kapa aizrakšana).
Daži piedāvā uzreiz jau zārku šajā cenā, bet citi nē. Tas nozīmē, ka zārks ir jāpērk atsevišķi un lētāko redzēju sākot no 60 euro. Bet, kurš gan gribētu gulēt lētākajā zārkā, lai gan maza iespēja, kaut ko ietekmēt.

Nonācu pie secinājuma, ka šajā biznesā ir vairākas nišas. Manuprāt, krematorija ir labākais risinājums, ja vēlas iesaistīties šajā biznesā un cilvēkiem sniegt apbedīšanas pakalpojumus. Nepieciešamās lietas ir krematorija, transports, urnas un personāls, kurš māk daiļrunīgi runāt.

Interesanti vai šajā biznesā gadījumā nenotiek nelikumīgas darbības?

apbedīšanas pakalpojumi


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru