otrdiena, 2012. gada 13. novembris

Mobilo aplikāciju izstrāde

Aizvien biežāk parādās dažādas mobilo aplikācijas, kuras atvieglo dzīvi un sniedz daudz noderīgu informāciju, izklaidi un daudz ko citu. Pēdējā laikā tiek izstrādātas ļoti noderīgas mobilo aplikācijas kā, piemēram, Rīgas satiksmes maršrutu saraksts, riga taxi aplikācija, ar kuru var izsaukt taksi pat nepazvanot, interesanta aplikācija ir Rigaparking, tā atspoguļo visas pieejamos maksas vai bezmaksas stāvlaukumus, atkarībā no izvēles. Piemēram aplikācija riga happy hours atspuguļo visus klubus un bārus Rīgā, kur ir laimīgās stundas, respektīvi pērc vai nu kokteiļus lētāk vai arī pērc vienu un otru saņem par brīvu. Arī diezgan noderīga aplikācija priekš brīvdienu vakariem. Protams, ir pieejama arī fotoradaru, karte, kurā tiek atzīmētas radaru atrašanās vietas, protams, nevar pilnībā paļauties uz šo karti, taču pārsvarā tā ir precīza. Pieejami arī vilcienu un starppilsētu autobusu saraksti.

Viens no mobilo aplikāciju izstrādātājiem ir AmberPhone. Šis uzņēmums ir izstrādājis tādas aplikācijas kā SummerSound, BalticTaxi, Riga parking, Riga parking pro, baltic travel group, manaslecas.lv, sportacentrs.com.

Izmantojot summersound aplikāciju ir iespējams iegūt visu nepieciešamo informāciju, lai izbaudītu pasākumu, pieejams arī saraksts ar māksliniekiem un skatuvēm uz kuram tie spēlē un cikos. Kā arī ir pieejama karte, lai vieglāk visu būtu atrast.

BalticTaxi sniedz iespēju ātri un ērti izsaukt taksometru zvanot caur skype vai telefoniski. Izmantojot so aplikāciju, taksometra izsaucējs saņem atlaidi.

Principā mūsdienās telefoni jau sāk aizvietot portatīvos datorus tādā līmenī, lai ar tiem lasītu ziņas, skatītos video un sērfotu internetā, rakstītu dokumentus. Mobilo aplikāciju izstrāde kļūs vēl populārāka, jo tā sniedz ātru informāciju un tādu informāciju, kura lietotājam interesē un ir nepieciešama.

Patreiz mobilo aplikāciju izstrāde ir labs bizness, jo šīm aplikācijām ir liels pieprasījums. Izstrādājot sakarīgu aplikāciju, ja to lejupielādē kau vai 1000 lietotāji un šīs aplikācijas cena kaut vai ir viens lats, tad atrēķinot nodokļus un citus izdevumus, tā pat sanāk normāla summa, ņemot vērā, ka dažas aplikācijas ir viegli un ātri izstrādājamas.

Mobilo aplikāciju izstrāde kļūst aizvien populārāka, jo telefoni tiek izstrādāti aizvien modernāki, kuri spēj nodrošināt lietotājiem pieeju pie interneta, kā arī šī pieeja pie interneta attīstās, kā rezultātā ļoti daudz lietotāju šobrīd jau vairāk ziņas pārlasa caur mobilo telefonu nekā caur datoru. Tas ir tādēļ, ka mobilais telefons izmēros ir maziņš, viegli pārnēsājams un atrodoties ceļā vienmēr ir pieeja internetam un brīžos, kad nav ko darīt braucot, piemēram, sabiedriskajā transportā ir iespēja pārlasīt ziņas vai pasērfot pa kādu interneta portālu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru