sestdiena, 2012. gada 10. novembris

Latvijas valūta ir lats nevis eiro

Nu ko, 2014. gads ir diezgan drīz un izskatās, ka tiks mainīta valūta no Latvijas lata uz eiro. Man tas viss kaut kā nepatīk un liekas nepareizi. Uzskatu, ka neatkarīgai valstij ir jābūt savai valūtai. Eiro ieviešana parastam cilvēkam neko nevar uzlabot, bet gan gluži pretēji. Latvija atsakoties no savas valūtas var vienīgi tikai zaudēt.

Piemēram, konvertējot latus uz eiro es zaudēšu ievērojamu summu un uzkrājumam, tad zūd kaut kāda jēga. Bez tam bankas ņems komisijas maksas par valūtas maiņu. Protams, visam sliktajam ir arī labais. Tūristiem daudz vieglāk, nav jāveic valūtas maiņa pirms dodās uz Latviju, uzņēmējiem ir vieglāk.

Īsāk sakot es esmu pret eiro ieviešanu Latvijā, tādā gadījumā tad mēs vēl varam ieviest Latviešu valodu kā trešo valodu, pirmo ņemsim krievu valodu, otro angļu valodu. Latvijas karogā veiksim izmaiņas, piekarināsim eiro logo zīmi. Varbūt vēl kādam ir idejas kā sačakarēt Latviju?

Domāju, ka ir nepieciešama parakstu vākšana pret eiro ieviešanu. Es atradu internetā, ko līdzīgu, kas varētu aizkavēt eiro ieviešanu Latvijā, tas jau ļautu cerēt, ka tas nenotiks nekad. Lai nu kā ir jāsavāc 10 000 parakstu, pēc tam nezinu vai, kas tālāk izdosies, bet mēģināt jau var. Cik esmu dzirdējis no cilvēkiem, tad reti  kurš saka, ka vēlās eiro ieviešanu Latvijā. Gan televīzijā gan interneta aptaujās ir diezgan pārliecinoši rezultāti aptuveni attiecībā 70% pret 30%.

Neesi vienaldzīgs pret savu valsti Latviju un neatsakies no Latvijas valūtas lata. Dodies uz mājas lapu un nobalso, lai ierosinātu parakstu vākšanu, nepieciešami 10 000 parakstu lai tālāk to visu izskatītu.


Latvijas valūta ir lats nevis eiro   - Paraksties!

5 komentāri:

  1. autors ir deģenerāts, kas nepārzina tēmu, par kuru gvelž, vai apmaksāts SC viedokļa rupors? kāku komisiju par valūtas maiņu? tieši otrādi, izzudīs vajadzība mainīt LVL uz EUR un ietaupīsim komisijas. kā kaut kas tiks pazaudēts, konvertējot uzkrājumus? vvsakot, plika diršana.

    AtbildētDzēst
  2. Gribi teikt, ka banka mainot valūtu nepaņems komisiju par darbu? Pēc tam protams, ka vairs nevajadzēs mainīt valūtas, bet iet jau runa par to, kas būs pārejot uz eiro nevis pēc tam.

    AtbildētDzēst
  3. Arī neatbalstu "euro" ieviešanu... kaut vai tāpēc, ka izskata ziņā man viņi besī... katrs nomināls ir savādākā lielumā ... WTF... kaut ko tik murgainu izdomāt... seriously WTF :(

    Kas notiks?
    1. cenas noteikti pieaugs.
    2. jēga parastam pilsonim tiešām būs 0.

    AtbildētDzēst
  4. a) Konvertācija notiks pēc LB noteiktā kursa;
    b) Bankas par to komisiju neņems (likums par Eiro ieviešanu to neļaus);
    c) Cenas kāps, bet tās kāpj jau tagad un ilgstoši un cēlonis nebūs valūtas maiņa;
    d) Lats ir nacionālās identitātes sastāvdaļa - tas varētu būt vienīgais kaut cik vērā ņemamais arguments;
    e) Ekonomiskā stabilitāte (Lats tāpat ir piesaistīts Eiro jau kopš atsaistes no SDR) un citas vienotās valūtas zonas priekšrocības;
    f, g, h, i, j, k, l, m, n, ...

    AtbildētDzēst