svētdiena, 2012. gada 11. novembris

Kā ieklāt laminātu

Daudzi jautā kā pareizi ieklāt laminātu, tad nu šeit centīšos atbildēt uz šo jautājumu. Sākumā jau vajadzētu sākt ar to, ka pirms lamināta ieklāšanas ir jāsagatavo virsma, respektīvi, virsmai ir jābūt tīrai un pēc iespējas gludai. Laminātu var ieklāt uz tādiem segumiem kā koks, flīzēm, betona vai pat linoleja. Parasti zem lamināta ieklāj speciālu materiālu, kurš izolē skaņu un siltumu. Populārākais materiāls ir putupolistirols vai korķa slejas. Lamināts pēc būtības ir peldošā grīda, jo dēļiši netiek fiksēti pie melnās grīdas, bet tos savieno savā starpā. Ir divu veido lamināti viens veids ir ar klipšu sistēmu un otrs veids, kad dēlīši tiek līmēti kopā. Pirmais variants man patīk labāk, jo pirmkārt jau vienkāršāk laminātu ir ieklāt. Kā arī liels pluss tam, ja kāds no dēlīšiem ir bojāts to var izņemt un nomainīt pret jaunu, ja protams, ir palikusi rezervē vai arī veikalā var piemeklēt, ko līdzīgu pēc krāsu toņiem. Laminātu dēlīšu savienošana ir diezgan vienkārša, tie stiprinās kopā kā puzle. Svarīgi ir atcerēties, ka no sienām ir jāatstāj vismaz 0.5 cm atstarpe, jo mainoties gadalaikiem, lamināta dēlīsi var uzbriest.

Svarīgi padomi kā ieklāt laminātu ir šādi, noteikti lamināts ir jāieklāj gaismas staru krišanas virzienā perpendikulāri logiem. Kādēļ tieši tā būtu tas jāieklāj? Tas jādara tāpēc, lai mazāk būtu redzamas savienojumu vietas.

Liela uzmanība ir jāpievērš melnajai grīdai pirms tiek ieklāts lamināts, jo ja grīda būs pārāk šķība ar laiku lamināts sāks deformēties un ļoti uzkrītosi būs redzamas savienojumu vietas, kā arī var rasties citi defekti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru