svētdiena, 2012. gada 5. augusts

Hostings un mājas lapas uzturēšana

Lai izvietotu internetā mājas lapu, ir nepieciešams hostings. Taču kā tad īsti, lai zin kāds ir nepieciešams? Protams, svarīgi ir veikt izpēti un izanalizēt, kurš piedāvājums varētu būt atbilstošs tieš Jums. Ir daudz ietekmējošo faktoru, kas varētu kalpot par noteicošajiem punktiem, lai izvēlētos konkrētu hostinga sniedzēja pakalpojumus. Labākais veids kā lieki neriskēt būtu tāds, ka tiek izvēlēts jau zināma pakalpojuma sniedzēja hostings, kurš jau darbojās vairākus gadus un sevi ir pierādījis. Protams, svarīgi ir uzklausīt iepriekšējo un esošo klientu atsauksmes, lai varētu iegūt kaut kāda veida secinājumus.

Internetā ir tik daudz piedāvājumi par dažādām cenām, taču no pārāk labiem piedāvājumiem es ieteiktu atteikties. Ja cena par pakalpojumu ir pārak zema, tad pastāv risks, ka klientu būs pārak daudz un serveris nespēs nodrošināt nepieciešamo ātrumu, jo serverim nepietiks resursi. Svarīga nozīme ir klientu atbalstam. Svarīgi, lai uz uzdotajiem jautājumiem atbildētu diezgan ātri un savlaicīgi, kā arī radušās problēmus tiktu novērstas pietiekami ātri. Lai pārliecinātos par klienta atbalsta korektumu, Jūs variet nosūtīt dažas vēstules pakalpojumu sniedzējam. Tādā veidā varēsiet uzzinā cik, tad ātri un precīzi viņi atbild uz jūsu nosūtīto e-pastu.

Ja izveidotais projekts, kuru vēlaties publicēt internetā ir pietiekami nopietns, tad varbūt nav vērts ietaupīt dažus latus un vērsties pie pakalpojuma sniedzējiem, kuru uzticba nav tik liela, kā tiem, kuri jau šajā lauciņā darbojās vairākus gadus piedāvājot tiešām labus hostinga pakalpojumus un nepārak dārgas cenas. Samaksas starpība vienozīmīgi nav tik liela, lai riskētu, ar to, ka netiks nodrošināta nepieciešamā piekļuve pie mājas lapas.

No bezmaksas hostingiem uzskatu, ka vajadzētu atteikties, ja iet runa par mājas lapu, kura ir kaut kas vairāk, kā blogs vai privāta lapa, kurā informācija ir nelielai auditorijai ar nelielām prasībām. Pretējā gadījumā vienozīmīgi iesaku maksas hostingu.

Noslēdzot līgumu ar pakalpojuma sniedzēju, vispirms noskaidrojiet cik labs ir viņu piedāvātais hostings. Papētiet informāciju atbilstošos forumos, kuros apspriež mājas lapas uzturēšanu un izveidi.

Vidējas mājas lapas uzturēšana var izmaksāt no diviem līdz pieciem latiem mēnesī, atkarībā no nepieciešamās vietas uz servera. Domāju, ka piedāvājumi, kas ir zem diviem latiem ar lielu brīvo vietu uz servera, ir diezgan riskanti. Viņi piesaista maksimāli daudz klientu, kas izmanto dalīto hostingu, tādejādi mājas lapas ielādes ātrums var pasliktināties attiecībā pret piesaistīto klientu daudzumu.

Lasi vairāk par hostingu veidiem -  Hostings mājas lapas uzturēšana

Hostings

Bezmaksas hostings

3 komentāri:

  1. Par bezmaksas hostingiem piekrītu ... pilnīgs sux! Neiesaku nevienam.

    Normāls maksas hostings blogam vai tamlīdzam projektam nemaksā dārgi, pats maksāju šķiet, ~17USD par pusgadu (tas gan nav Latvijas kantoris un serveri arī neatrodas Latvijā... Latvijā turēt kasti, paldies par kūkām - NĒ! Protams, dažādiem mērķiem dažādi risinājumi.. bet nu es turos tālāk no .lv :D

    Par supportu - jā tas ir ļoti būtisks faktors! Vienīgais, ka nevar zināt, kurā brīdī supports var sākt "buksēt"... ir man te pieredze ar 1 kantori, it kā viss OK, bet tad pēķšni niecīga problēma tiek risināta bez 2 nedēļas... (tas gan nav īsti tipiskais shared webhostings bet bišķi nopietnāka kaste, bet nu vienalga... tā uzreiz mesties prom no viņiem arī negribas, jo kopumā viss ir OK).

    AtbildētDzēst
  2. Principā jau vēl ir variants hostēt visu pašam uz sava servera, vienīgi ir nepieciešama servera telpa kā arī jaudīgs serveris un labs interneta pieslēgums. Tas var izmaksāt diezgan padaudz, taču, ja ir nopietns projekts kā arī ir cilvēki, kuri arī vēlās izmitināties uz Jūsu servera, tad kopumā varbūt tā nemaz nav tik slikta ideja nākotnes biznesam.

    AtbildētDzēst