piektdiena, 2012. gada 6. aprīlis

Filmu izlase - drāmu izlase - labas drāmas

Mans mīļākais žanrs ir drāmas, jo šim žanram piemīt, kas tāds, kas nav visiem pārējiem. Lielākoties drāmas netiek pārspīlētas, daudzas no tām tiek filmētas pēc patiesiem notikumiem, kas ir vēl interesantāk. Drāmas nav iespējams salīdzināt ar trileriem jeb šausmenēm, kur ir nereāli pārspīlējumi. Filmas es principā skatos daudz un starp filmām ir arī daudzsēriju filmas. Daudzsēriju filmas atšķirās ar to, ka ir kāda konkrēta tēma, kura tiek izspēlēta vairakās sērijās, līdz ar to viss tiek parādīts detalizētāk un izvērstāk. Lai nu kā, mana filmu izlase jeb drāmu izlase ir šāda, viņas netiek sarindotas pa vietām, tas ir vienkārš saraksts ar labām drāmām jeb filmām:


Labas drāmas, kuras ir vērts noskatīties.

Naked fear
Filmas sižets ir par darba meklējumiem kādai sievietei, kā rezultātā, lai tiktu viņa mājās ir jāstrādā kādā klubā par striptīzdejotāju, lai vairāk nopelnītu, kāda cita striptīzdejotāja dod padomu, ka ir jāiet strādāt uz ielas, savādāk tādā veidā var ilgi krāt naudu, lai tiktu atpakaļ mājās. Taču, mazajā ciematā ir sācis sirot kāds manjaks un pēdējā laikā pārā kaizdomīgi sāk pazust ciematā jaunas meitenes, kuras piepelnās stāvot uz ielas.

Eight days to live
Šī filma ir balstīta uz patiesiem notikumiem, ka kāds puisis dodās nelielā izbraucienā un neatgriežās mājās. Vecāki nevar saprast vai puisis ir dzīvs vai nē, taču nojauš, ka ir nokļuvis nelaimē. Protams, tiek iesaistīta policija un apkārtējie iedzīvotāji, lao puisi ātrāk atrastu. Filma bija tiešām ļoti laba, iesaku noskatīties, sižets ir vienkārši ideāls.

The last house on the left
Filmas stāsts ir diezgan brutāls. Ir kāda meitene, kura tiek pazemota un izvarota. Viņai izdodās aizbēgt. Taču liktenis ir lēmis, ka meitene atkal satiksies ar tiem cilvēkiem, kuri viņu izvaroja, pazemoja un fiziski iespaidoja. Meitene smagā stāvoklī nonāca vecāku mājā, vecāki bija šokā, jo meitene knapi varēja nostāvēt kājās un bija zaudējusi ļoti daudz asiņu.

Remember me
Labs stāsts par attiecībām ar skumju noskaņu. Filmā tiek risinātas dažādas attiecību problēmas, dēlam ar ģimeni un tai pašā laikā, ar draudzeni. Filma pierāda to, ka nekad nevar zināt, kad pienāk tavs laiks, kad no šīs pasaules ir jāaiziet. Filma Remember me ir diezgan spēcīga un interesanta.

I was here
Filmā galvenais varonis ir kāds puisis, kurš iekuļās nepatikšanās. Viņš vēlējās dzīvē nostabilizēties, sapelnīt nedaudz naudu un sākt beidzot normālu dzīvi. Taču bija izvēlējies nepareizo veidu kā pelnīt naudu, viņam bija sakars ar sliktajiem puišiem un narkotikām. Viņš cerēja uz vieglu naudu, taču nevienmēr viss, ko viegli vari paņemt, ir tas labākais. Citreiz nākas rēķināties ar problēmām jeb sekām.

Lilja 4-ever
Stāsts par kādu meiteni, kurai tiek piedāvāts darbs ārzemēs. Meitene vārdā Lilja ilgi domā vai piekrist, taču beigās nolemj, ka dosies strādāt uz ārzemēm. Protams, izrādās, ka piedāvātais darbs nemaz nav tas, ko viņa vēlās darīt. Viņa diemžēl ir iekritusi, jo būs jāstrādā par prostitūtu. Kārtējā filma, kas atspoguļo reālu mūsdienu problēmu. Filma Lilja 4-ever ir ar labu sižetu.

Disturbia
Dalēji tā ir komēdija, taču vairāk tomēr uzskatu, ka drāma. Filmā kādam puisim tiek piespriests mājas arests. Viņš sēž mājā un tā īsti nav ko darīt, tāpēc novēro kaimiņus. Kādu nakti viņš ierauga, ko dīvainu un sāk pats savu izmeklēšanu. Diemžēl izrādās, ka tas, ko viņš redzēja bija taisnība, līdz ar to, bija iekūlies nepatikšanās.

Augusta gone
Filma par kādas jaunas meitenes attiecībām ar vecākiem. Meitenes vecāki ir šķīrušies un meitenes disciplīna ir kritiska. Viņa smēķē, lieto alkoholu un narkotikas un neklausa savai mātei. Diemžēl šeit ir jāmeklē risinājums, kā problēmu atrisināt, tādēļ visticamāk nāksies viņiem iesaistīt speciālistus, kas meiteni nostādīs uz pareizā ceļa.

Sweet Karma un Bruna Surfistinha ir filmas par prostitūciju. Sižets abām filmām ir galīgi atšķirīgs, taču viena lieta, gan ir kopīga, ka meitenes pašas izvēlējās savu arodu, vienīgi mērķi viņām bija atšķirīgi. Vienā filmā, sweet karma, meitene to darīja cēlu mērķu labā, lai atrastu savu pazudušo māsu, bet filmā Bruna Surfistinha, meitene izvēlējās prostitūcijas biznesu, jo vēlējās nopelnīt.

Diezgan veca, bet ar interesantu stāstu ir filma Basketball diaries. Šo filmu esmu skatījeis vairakas reizes un joprojām liekās diezgan interesanta.

Vēl filmu izlasē varu iekļaut divus seriālus The o.c un Skins. The. o.c bija riktīgi labs seriāls, katrā sērijā risināja kaut kāda veida problēmas. Skins ir nedaudz atšķirīgāks, taču arī par jauniešiem, to problēmām, alkoholu un narkotikam. Principā Skins ir filma par ballītēm, tusiņiem un jauniešu dzīvi.


Lūk šāda ir mana filmu izlase jeb drāmu izlase. Protams, šeit nav iekļautas visas filmas, taču tikai pēdējās, kuras esmu redzējis pēdējā gada laikā.

Vēl lielāks saraksts ir pieejams šeit -> Filmas - labas drāmas

Ar laiku iespējams tiks izveidots arī saraksts, kurā būs multiplikācijas filmas bērniem, dažādās valodās, gan latviešu, angļu, krievu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru