piektdiena, 2011. gada 25. februāris

Mājas lapu ātruma tests

Majas lapu īpašniekiem ir svarīgi nodrošināt, lai lietotājam, šī lapa tiek ielādēta pietiekamā ātrumā. Faktori, kas ietekmē mājas lapu ielādes ātrumu ir šādi: Bildes, flash animācijas vai reklāmas banneri, video, apjomīgi teksti, mājas lapas noslogojums pēc ielādes pieprasījumiem. Ievietojot mājas lapā bildes, nevienmēr vajag tās atstāt tik labā kvalitātē. Pasliktinot attēla kvalitāti var paātrināt lapas ielādes ātrumu. Piemēram, tvnet ir tā piebāzts ar reklāmām, ka lapa tiek ielādēta diezgan lēni salīdzinājumā ar citām mājas lapām. Jo tīrāks būs mājas lapas kods jeb html kods, jo vairāk palielināsies lapas ielādes ātrums. Arī daudz, kas ir atkarīgs no dizaina. Gadās, ka dizaina veidošanā tiek izmantotas ļoti daudz bildes jeb attēli. Lai lietotājs ielādētu visus dizaina elementus ir nepieciešams liels laika patēriņš, ņemot vērā, ka lapā vel atrodās saturs ar bildēm un video failiem.

Atradu internetā labu mājas lapu ātruma testu. Bija interesanti pavērot, cik tad ātri var ielādēt manu blogu citi lietotāji. Izrādijās, ka pietiekami ātri. Mana bloga ātruma testa rezultātus var aplūkot zemāk redzamajā attēlā.


webpage speed test
Ja vēlaties redzēt arī savas mājas lapas ātruma testu, tad to var izdarīt šeit -> Mājas lapu ātruma tests

4 komentāri:

  1. ņem vērā, ka draugiem.lv sākumlapā būtībā nekā nav. tas load time būtībā sastāv no piekonektēšanās, tos 6 kilobaitus viņš novelk ātrāk nekās sekundes daļās. tā ka nestāsti viss, ka tev viss ir ok :P :D

    AtbildētDzēst
  2. Jā, bet 75.48 kilobaitus manā gadījumā novelk ātrāk kā draugiem.lv.

    AtbildētDzēst
  3. pēc yslow testa tev ir tikai:
    Grade C
    Overall performance score 79 Ruleset applied: YSlow(V2)

    tā kā nekas spīdošs nav.
    Priekš maza bloga tas ir dauz jo vairāk ka google pēdējā laikā ņēm vērā lapu ielādes ātrumu parādot meklēšanas rezultātus

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Būs jādomā, kā uzlabot ātrdarbību, varbūt ir kaut kādas idejas? Reāli jau daudz iespēju nav kā var šeit kaut ko uzlabot. Vienīgi var mēģināt lieko kodu aizvākt no html veidnes. Kā arī kategorijas un arhīvu var mēģināt pārcelt atsevišķās sadaļās.

      Dzēst