otrdiena, 2011. gada 18. janvāris

Zobu balināšana jeb baltāki zobi

Lai cilvēkam būtu balti zobi, tie ir jākopj. Taču, nepietiek tikai ar to, ka zobi tiek mazgāti, no tā tikai baltāki zobi nekļūs. Ir regulāri jāapmeklē zobu higiēnists, kā arī jāizmanto zobārsta pakalpojumi. Laika gaitā, uz zobiem veidojās zobu aplikums, tādēļ ir nepieciešams apmeklēt zobu higiēnistu, kas šo zobu aplikumu noņem. Kā arī katru dienu ir jācenšas mazgāt zobus pēc lielākajām ēdienreizēm. Svarīgi ir padomāt par tām lietām, kas tiek lietotas uzturā. Ļoti daudzi pārtikas produkti, satur nenormālu daudzumu ar krāsvielām, kas Jūsu zobus momentāni nokrāso, un tie kļūst dzeltenīgi. Tādēļ, vajadzētu izvairīties no visiem šiem dzērieniem, kas satur lielu daudzumu krāsvielu. Ja agrāk es dzēru coca colu diezgan patstāvīgi, tad tagad es coca colas vietā izvēlos kaut ko mazāk kaitīgu maniem zobiem, piemēram, sprite vai citus dzērienus, kas ir daudz maz bezkrāsaini. Ik dienā lietojot lielu daudzumu tēju vai kafiju, ir grūti uzturēt zobus tādā stadijā, lai tie būtu baltāki. Tādēļ, esmu izvēlējies atteikties arī no melnās tējas un kafijas. Starpcitu, kafijā un tējā ir kofeīns, kas traucē manam naktsmiegam, tādēļ tas arī ir viens no iemesliem kādēļ man ir viegli atteikties no šiem dzērieniem. Es labāk izvēlos neitrālas tējas, piemēram piparmētru tēju, liepziedu tēju, dabīga citrona tēju, medus tēju. Šādu eksperimentu es veicu veselu nedēļu, un ja agrāk es no zobupastām neredzēju jēgu un neticēju reklāmām, tad tagad viss ir savādāk. Jo nelietojot uzturā šos dzērienus, ar krāsvielām, var redzēt ka zobi tiešām kļūst baltāki.

Zobu balināšana ir viens no veidiem kā tikt pie baltākiem zobiem, taču nevajadzētu aizmirst par to, ka zobi ir jākopj regulāri. Tas, ka tiek veikta zobu balināšana tas ir labi, bet ja ik dienā lietojiet pārtiku, kura krāso zobu emalju, tad zobi ātri vien paliks dzeltenīgākā tonī. Vajadzētu izvairīties pēc iespējas vairāk no krāsojošas pārtikas.

Man pašam patīk lietot pēc zobu mazgāšanas dažādus balinošos gēlus, kuri ne tikai balina zobus par vienu toni, bet arī aizsargā emalju un bagātina to ar nepieciešamajām vielām. Zobu gēls, kuru es lietoju saucās medical minerals R.O.C.S. Šo gēlu iesaka zobu higiēnisti. To var nopirkt aptiekās, taču apmeklējot zobu higiēnistu var saņemt arī dažus paraugus, lai izmēģinātu pirms šī zobu gela pirkšanas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru