ceturtdiena, 2010. gada 21. oktobris

Akumulators ir jāsaudzē

Akumulators ir jāsaudzē, ja ir vēlēšanās, lai tas kalpo daudzus gadus. Viena no kļūdam, kas var rasties pērkot automašīnu ir tāda, ka akumulatora blīvums ir zemāks nekā tam ir jābūt. Pērkot mašīnas, kuras ir atvestas no zemēm, kur klimats ir diezgan silts un nav pārak mitrs, viņu akumulatora blīvums ir zem puses. Taču pie tādiem klimata apstākļiem kā ir pie mums, akumulatora blīvumam ir jābūt līdz pusei. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ akumulators ziemā atstiepj kātus. Vai pat ļaunāk, sasalst, kā tas notika man pagājušo gadu.

Vēl ir viena lieta, kas nepatīk vācu mašīnām jeb precīzāk akumulatoram, kurs atrodās vācu mašīnās. Iespējams, ka tas ir tikai mīts, taču ir lasīts ārzemju saitos, ka ieslēdzot logu apsildi, tieši vācu mašīnai, akumulatora mūžš ievērojami samazinās. Logu apsilde notiek tādā veidā, ka tiek taisīts īsais. Un kuram akumulatoram tas varētu patikt.

Ja gadījumā gadās, ka akumulatora šķidrums sasalst, tad nevajag uzreiz akumulatoru mest miskastē. Tas ir lietojams. Vienīgi, jāizlej viss šķidrums āra un jāielej jauns. Pēc tam akumulators ir jālādē. vasarā ar akumulatoru nebūs nekāda problēma. Pavasarī un rudenī, akumulators būs atkārtoti jāpalādē. Ziemā gan nesanāks pabraukt ar tāda veida akumulatoru, taču tas jau ir cits stāsts.

Lasi par akumulatoriem:
Nosprādzis akumulators

Pārbaudīt vai akumulators lādē

1 komentārs:

  1. Jei bogu dzēs šo rakstu ārā, neviena rindkopa nav pareiza.

    Pirmkārt akumulatora blīvumu nemēra pusēs un pilnās, bet gan g/cm^3 (kg/l). Tātad Z-zemēm domātiem tam jābūt 1.28 g/cm3.

    Otrkārt, jā logu apsilde ir ļoti ēdelīga, bet ja lādēšana ir kārtībā, tad tas neko sliktu nenodarīs. Ja patīk braukāt ar logu/sēdekļu apsildi ieslēgtu, tad vēlams to kompensēt braucot ar zemāku pārnesumu. Tukšgaitā stumdoties pa sastrēgumiem nekas diži tur nelādējas, jo ģeneratora jauda ir atkarīga no apgriezieniem,zemos apgriezienos jaudas var nepietikt un nekāda indikatora salonā nav, kas to parādītu.

    Treškārt. Šķidrums sasalst tad, ja akumulators ir izlādēts, jo izlādētam akumulatoram viss elektrolīts ir izreaģējis un tas vairs ir tikaitīrs ūdens, kas sasalst pie 0 °C. Tā kā turi vienmēr uzlādēt un nekas nesasalst. Ja tomēr sasalis klucī, un par brīnumu nav sasprādzis, tad jānes vien siltumā un kad atkusis jālādē. Nekāds dzīvotājs gan tāds akumulators vairs nebūs, jo plates ledus izplešoties deformē, tā kā švaks vien būs. Mainīt skābi būs pilnīgi lieki.

    AtbildētDzēst