piektdiena, 2010. gada 25. jūnijs

Skriet ir ļoti veselīgi

Skriet ir veselīgi, jo skrienot tiek stimulēta sirds darbība. Protams, nevajag pārspīlēt, ar skriešanu, ja ar to nenodarbojaties ik dienu. Skriet vajadzētu pēc pašu izvēles, kurā diennakts laikā ir lielākais enerģijas pieplūdums. Un vajadzētu pieturēties pēc iespējas, vienveidīgāka grafika. Skriešana palīdz atbrīvoties un pēc skriešana ir laba sajūta. Skrienot ir labs veids, kā izlādēties un tajā pašā laikā uzņemt jaunu enerģiju. Skriet vajadzētu pa mežu vai zaļu vietu. Tas tādēļ, ka tad būs labs enerģijas pieplūdums, kā arī no ārstu viedokļa skatoties, skrienot pa cietu virsmu, piemēram, asfalts, tiek bojāts mugurkauls. Tieši tādēļ, vajadzētu skriet pa, mīkstu virsmu, respektīvi, mežs, pļava vai citur, kur ir mīksts segums. Skrienot tiek nodarbinātas, vairākas muskuļu grupas. Cilvēkiem, kam ir vēlēšanās atbrīvoties no liekā svara, pret to vajadzētu cīnīties ar skriešanu un aktīvām nodarbēm, nevis ar kaut kādām mistiskām tabletēm.

Kā palielināt muskuļu masu?

Skrienot vajadzētu piedomāt par elpošanu, jo ir svarīgi, lai elpošanu būtu vienmērīga. Nekādā gadījumā nevajadzētu skrienot pārpūlēties, jo tas nav labi sirdij. Ja izvēlieties skriet mazus gabalus, tad ieteiktu skriet divas reizes dienā. Mazi gabali, tas ir sākot no viena kilometra. Vienādā ritmā, lēnā garā, cilvēks var noskriet lielus attālumus.

Šogad ļoti aktīvi var novērot, kā cilvēki skrien. Agrāk tik daudz cilvēki ar šādu nodarbi neaizrāvās.

Pēc skriešanas cilvēkam uzlabojās apetīte. Tādēļ, tiem kam ir problēmas ar ēšanu no rītiem, tiem vajadzētu padomāt, par rīta skrējienu. Uzsākt skriet, tas nav nemaz grūti, ir vajadzīgs tika gribasspēks.

Ja negribiet vienkārši skriet, tad varbūt vajag iesaistīties kādos treniņos jeb kādā kolektīvā, kas nodarbojas ar sporta spēlēm. Piemēram, futbols, basketbols, teniss un citas tāda veida aktivitātes.

Vajag jau laicīgi domāt par savu veselību. Kamēr esiet jauni, tikmēr liekās, ka viss ir lieliski, taču gadiem ejot veselība liek manīt pati par sevi. Lai nebūtu veselības problēmas, piemēram, tās pašas problēmas ar sirdi un asinsspiedienu, tad skriešana ir labs veids kā no tā visa izvairīties. Jo neaktīvāks dzīvesveids, jo lielākas veselības problēmas, Jums nākotnē varētu būt.

Arī ziemā var skriet un aukstums nav šķērslis. Vajag tikai atbilstoši saģērbties un galvenais aizklāt ar šalli seju. Pārdodas arī tādas speciālas cepures, lai nebūtu iespējams elpot auksto gaisu. Ja skrien ziemā, tad var labi norūdīties.

Vajag padomāt arī par to, lai būtu ērti skriet. Tas attiecās uz visiem gadalaikiem. Vajadzīgi ir ērti apavi. Vislabāk, ja tiek nopirkti speciāli skriešanas apavi. Bet var jau arī iztikt ar parastiem sporta apaviem, galvenais, lai ir ērti un tas arī viss.

Skriet vienam ir tomēr labāk un ieteicamāk. Tas tādēļ, ka katram cilvēkam ir savs skriešanas ritms. Ja skrien vairāki cilvēki, tad tas savā ziņā izjauc skriešanas ritmu. Kādam nākas pielāgoties. Tādēļ ieteikums ir tāds, ka skriet vienam tomēr būtu pareizāk. Vēl pirms skriešana būtu labi, ja iesildītos. Tas tādēļ, lai sirds pierastu pie slodzes un slodzi pakāpeniski palielinot nebūtu vēlāk problēmas.

Vēl svarīgi, ir pa laikam padzerties ūdeni. Taču nav ieteicams dzert pārāk daudz. Lai varētu zināt cik kilometrus esat noskrējuši, tad var izmantot jaunos telefonus, kas piedāvā šādu iespēja. Šis pakalpojums ir caur GPS. Ir svarīgi zināt noskrieto attālumu, lai varētu sekot līdzi savai izturībai un lai varētu zināt, vai ar katru nākamo skriešanas reizi, šī izturība uzlabojās vai nē.

Daži attēli :

skriešana svara samazināšanai

skriešana ziemā

skriešana

skriešanas treniņi


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru